Види приводів для автоматичних воріт*

Види приводів для автоматичних воріт*
Для забезпечення контролю доступу на закриті території встановлюють різні види воріт: розпашні, секційні, відкатні. Для зручності управління стулками або цільним полотном облаштовують спеціальні системи автоматики, які дозволяють відкривати чи піднімати ворота без прямої людської участі, використовуючи пульт дистанційного керування. Це вкрай зручно, особливо якщо на вулиці йде дощ, сніг або сильний вітер, а також якщо полотно є досить важким. Відзначимо, що автоматику можна поставити як на нові ворота, так і на вже встановлені раніше конструкції. Замовити установку приводів на ворота в Україні можна на сайті компанії «Тріумф ВТ» twt.com.ua.

Що таке привід і яку роль він відіграє?

Існує різна автоматика для воріт, але головним елементом будь-якої системи є привід, який представляє собою спеціальний двигун або цілий мікропроцесорний комплекс. Такі вузли бувають механічними або електричними. Другий варіант є найбільш поширеним, а працює електропривід автономно або в комплексі з програмно-апаратними засобами.

Головна роль приводу для автоматичних воріт — безпосередньо відкриття стулок, відкочування або підйом полотна. Існують різні види електроприводів, які підбираються для воріт конкретних типів конструкції.

Приводи для відкатних воріт

Найбільш складними та масивними є приводи для воріт відкатного типу, а все через велику вагу полотна воріт, використання додаткової фурнітури та комплектуючих. Хоча конструкції є складними, вибрати автоматику для воріт досить просто завдяки широкому асортименту моделей від іменитих світових виробників. Єдине, що потрібно враховувати при покупці — габарити та вага самого полотна.

Автоматика для розпашних воріт

Для управління розпашними стулками застосовуються такі види приводів:

• Лінійні (черв'ячні). Такі механізми переміщують ворота у внутрішню або зовнішню сторони під прямим кутом. Вони прості у використанні, надійні та довговічні. Варто врахувати, що через особливості монтажу лінійних приводів на стулки, які відкриваються в зовнішню сторону, ширина отвору зменшується на 30 см.
• Ричажні приводи для розпашних воріт приводяться в дію за принципом людської руки — довгий важіль з двох частин, з'єднаний з мотором-редуктором, встановлений в нижній частині конструкції. Ричаг передає зусилля на стулку воріт. Стануть відмінним рішенням якщо колони, до яких кріпляться ворота, цегельні або бетонні.
• Підземні. Ці приводи встановлюються під землею. Відкриття стулок здійснюється в будь-яку сторону. Підземні електроприводи зазвичай застосовують, щоб зберегти зовнішній вигляд воріт, або якщо є особливі умови експлуатації. Автоматика відрізняється довговічністю, потужністю та надійністю.

Приводи для воріт секційного типу

Такі автоматичні ворота для гаражів зазвичай обладнуються потолочним приводом, що має ланцюгову або ремінну передачу. Обидва види прості в застосуванні та обслуговуванні. В даному випадку полотно відкривається при русі вертикально вгору по напрямних. Автоматика з ремінною передачею має мінімальну гучність, що забезпечує зручність експлуатації. Головні переваги автоматики для секційних воріт — компактні габарити, високий ступінь захисту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ворота
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.