Як правильно підготувати основу для нанесення бітумної фундаментної мастики?*

Як правильно підготувати основу для нанесення бітумної фундаментної мастики?*
Правильна підготовка основи є ключовою умовою для надійної фіксації бітумної мастики. Якісна гідроізоляція повноцінно виконує покладені на неї функції, однак для цього потрібно дотримуватися певних умов. Придбати водо відштовхуюче покриття для фундаменту на основі бітуму ви можете тут – https://bigstroybaza.kh.ua/krovlya/mastika-prajmer/. Таку обмазувальну ізоляцію переважно використовують для захисту від грунтових вод.

Вологість

Поверхня, на яку наносять бітумну мастику, повинна бути повністю сухою. Навіть невелика кількість вологи в майбутньому призведе до того, що застигле покриття буде здуватися та покриватися бульбашками (через випаровування вологи). Мастика відшаровуватиметься, у щілини потраплятиме вода, в результаті чого фундамент поступово руйнуватиметься. Це означає, що уся робота по гідроізоляції виявилася неефективною.

Допускається вологість матеріалу основи в межах 4%. Звертайте увагу на інструкцію мастики. Можливо, її склад дозволяє нанесення на трохи вологішу (але не набагато) поверхню. Як правило, 8% вологості є максимально допустимим показником для гідрофобного покриття на основі бітуму.

Чистота

Поверхня повинна бути повністю очищеною від пилу, піску, сміття, бруду, жиру. Якщо в місцях стиків опалубки лишилися нерівності, потрібно їх зняти. Фундамент повинен бути гладким.
Якщо через бульбашки повітря на бетоні лишилися заглибини, їх затирають цементним розчином. В такому випадку нанесення мастики дозволене лише після повного висихання затірки.

Грунтовка

Для покращення зчеплення мастики та поверхні фундаменту основу потрібно попередньо обробити ґрунтовкою. Оптимально для цього підходить спеціальний бітумний праймер. Це готова суміш, яку ви можете придбати в магазині разом з мастикою. Уважно читайте інструкцію до праймера – він повинен відповідати тому типу мастики, який ви використовуєте.

Грунтовку наносять одним шаром, рівномірно покриваючи усю оброблювану поверхню. В місцях стиків потрібне нанесення у два шари. Обмазувальну гідроізоляцію наносять після повного застигання ґрунтовки.

Міцність

В тих місцях, де можлива поява тріщин, а також на розташуванні «холодних» швів мастику рекомендується армувати. Це дозволить уникнути її деформації в майбутньому. Для армування найчастіше використовують геотекстиль, скловолокно, різні рулонні матеріали. Завдяки армуванню навантаження на застиглу мастику розподіляється більш рівномірно, в результаті чого покриття не розтріскується.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як правильно підготувати основу для нанесення бітумної фундаментної мастики?*
09 лютий, 2020, 22:24