Луцький культурний проект розростається на схід

Луцький культурний проект розростається на схід
Диски з поезію, які записали в межах проекту «Почувайся європейцем – розмовляй українською», помандрували в східні регіони України.

«Почувайся європейцем – розмовляй українською» - це спільна ініціатива молодіжної громадської організації «Центр ефективної комунікації» та радіо «Луцьк» з метою популяризації рідного поетичного слова, - пише Волинь-нова.

Нещодавно організатори завершили черговий етап просвітницької акції: видали 800 примірників компакт-дисків із записами українських віршів у виконанні відомих волинян.

Розповсюджуватимуть диски безкоштовно. Компакти передадуть луцьким школам, краєзнавчому музею, бібліотекам, громадським організаціям, а також усім, хто виявить бажання підтримати ініціаторів. 25 примірників уже помандрували до Дніпропетровська. Київська громадська активістка Лілія Ткаченко хоче, щоб рідне поетичне слово звучало на її батьківщині. Подібні звернення луцькі комунікатори отримали із Запоріжжя та Одеси.

«Українська мова цікавить не лише Західний регіон. Українці зі Сходу дякують за можливість почути її хоча б у соцмережах. Сподіваємося, що волинянам наша ініціатива дасть більше, ніж просто насолоду від прослуховування. Щоб потім людям хотілося купувати поетичні збірки», – розповідає керівник проекту Олена Ковальчук.

До Дня української писемності і мови, що відзначається 9 листопада, організатори планують випустити компакти, де б звучала поезія знаних письменників-волинян. Це дасть змогу гідно презентувати регіон в Україні, вважають активісти. Крім того, у майбутньому в рамках проекту молоді лучани хочуть створити лінгвістичну школу, яка виконуватиме просвітницьку місію: розповідатиме про історію і розвиток рідної мови.

«Гуманітарна політика проводиться в країні безглуздо. Суржик, що звучить у повсякденному спілкуванні, – це намагання стерти різницю між українською і російською мовами. Тому ми вирішили з ним боротися, утверджуючи красиве слово», — вважає Олена Ковальчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Смешной слоган. Логичнее было бы - "Почувайся українцем..."
Відповісти
Останні новини
Луцький культурний проект розростається на схід
18 червень, 2013, 10:30