У Луцьку запрошують провести ніч у тюрмі

У Луцьку відбудеться акція «Ніч у Луцькій тюрмі», присвячена вшануванню пам’яті розстріляних в’язнів Луцької тюрми.

Захід запланували в ніч з 22 на 23 червня, - повідомили у ВОО "Національний Альянс".

Основна мета заходу - вшанувати пам’ять в'язнів Луцької тюрми, яких жорстоко розстріляли у червні 1941 року органи НКВС, а також, щоб учасники акції перейнялися атмосферою, відчули на собі, як це бути ув’язненими та повністю усвідомили трагедію тих подій.

В межах заходу відбудеться панахида за загиблими, покази тематичних фільмів, зустріч з очевидцями Трагедії Луцької тюрми, спілкування з ветеранами УПА.

Дійство буде відбуватися в одній з камер Луцької тюрми та проходитиме в реконструйованій атмосфері тих часів. До слова, Луцька тюрма – це територія колишнього Окольного Луцького замку, де розташований монастир Бригіток — пам'ятка архітектури національного значення, це комплекс споруд, куди входили центральний храм, келії і господарські приміщення. Пам'ятка ця пов'язана з сумними і трагічними подіями в житті міста та всієї Волині, які увійшли в історію, як розстріл в'язнів органами НКВС 23-24 червня 1941 року.

Акція «Ніч у Луцькій тюрмі» розпочнеться о 20:00 22 червня і триватиме до 6:00 23 червня за адресою вулиця Кафедральна, 16.

Під час проведення заходу учасникам буде заборонено користуватися мобільними телефонами, вживати принесену з собою їжу, напої. На акцію потрібно взяти з собою килимок або ковдру.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
класний атракціон аля "відчуй себе президентом!")))))
Відповісти
Що небудь!
Відповісти
Особисто мені дуже цікаво і тематика є болючою. Моя прабабуся там сиділа, розповідала мені про жахіття що там відбувались, я все записував. Тепер маю змогу сам відчути бодай краплину тих подій і послухати очевидців та ветеранів. Це чудовий захід, дякую!
Відповісти