Луцький депутат добивається безплатного проїзду у маршрутках «дітям війни»

Луцький депутат добивається безплатного проїзду у маршрутках «дітям війни»
Депутат Луцької міськради Андрій Осіпов пропонує дозволити людям, які мають статус «дитини війни» безплатно їздити в міських маршрутках.

Про це йшла мова 19 червня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

На думку Осіпова, ця пільгова категорія громадян згідно закону «Про соціальний захист дітей війни» має право на безкоштовне перевезення.

«Але в Україні є пільгові і надпільгові категорії. Так сталося тому, що у нас, згідно із законом, є визначений перелік громадян, які мають право на безоплатний проїзд міським пасажирським транспортом. І цей перелік, зрозуміло, ніхто не може змінити», – висловився депутат.

«Це усталена практика не тільки для Луцька. Придумали створити категорію громадян, яких перевізники начебто мають перевозити безоплатно-безоплатно. Тобто без грошей і без права на відшкодування. Мені не зрозуміло, за яким принципом побудували цей список», – каже він.

Осіпов наголошує, що на перевізників можна покласти таку додаткову соціальну відповідальність, мовляв, для них це не стане надскладним тягарем.

За словами Осіпова, у Луцьку мешкає понад 10 тисяч «дітей війни».

«Це літні люди. Наймолодшому із цієї категорії – 68 років. Щороку їх стає менше. І через 5, 10, 15 років їх не стане взагалі», – говорить обранець громади.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук наголосив, що це найчисельніша пільгова категорія, додавши, що «діти війни» мають можливість їздити безкоштовно у тролейбусах, мовляв, проблема не настільки складна, як про неї говорить депутат.

Утім після тривалої й емоційної суперечки члени виконкому разом з самим Осіповим погодилися, що це питання розглянуть через місяць, допрацювавши.

До слова, нині у автобусах на міських маршрутах безкоштовно можуть їздити: інваліди війни; учасники бойових дій; особи, на яких поширюється чинність закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», при пред’явленні посвідчення члена сім’ї загиблого; діти-інваліди до 18-ти років (з одним супроводжуючим) та інваліди з дитинства першої та другої груп (з одним супроводжуючим інваліда першої групи); інваліди по зору та інваліди з ураженням опорно-рухового апарату першої та другої груп (з одним супроводжуючим інваліда першої групи); постраждалі від аварії на ЧАЕС першої категорії та учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС другої категорії; ветерани ОУН-УПА; особи, визнані жертвами нацистських переслідувань; громадяни, яким за рішенням виконавчого комітету міської ради видано посвідчення на право безоплатного проїзду; почесні громадяни міста Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Це літні люди. Наймолодшому із цієї категорії – 68 років. Щороку їх стає менше. І через 5, 10, 15 років їх не стане взагалі», – говорить обранець громади.

Через 15 років будуть внуки війни. На комусь бабки відмивати треба ж.
Відповісти
Если Осипов заплатит, то можно...
Відповісти
https://www.facebook.com/events/584913998198213/
Відповісти
Просто Осіпов піаритьсяя. Правда прорахувався, тому, що зрозумів , що образив інших пільговиків і погодився на перенесення розгляду питання.
Відповісти
Цікаво. Це Осіпов образив пільговиків, коли відстоює інтереси дітей війни, які звернутись до нього? Чи може це мер і виконком образили людей, коли навмисно забули про кілька десятків тисяч пільговиків? Чи депутати відтепер мають відповідати за дії виконкому, робити за них роботу? Добре, що ще хтось з депутатів не боїться братись на складні справи. Робота Осіпова є потрібною. Де інші депутати? Хай вони теж так само пропіаряться? Хай депутати частіше щось роблять, хай навіть помиляються, але роблять. Хай перестануть рішати лише для себе земельку і торгові кіоскі, хай перестануть заглядати в рота Романюкові, хай згадають про лучан, про своїх сусідів. Хай кожен депутат прозвітує які реальні питання ним підготовлені для розгляду міськрадою. Бо усі ті депутати лише кнопочки нажимають, а самі жодного питання не готують. Нероби. Є навіть такі депутати, які рота за весь час не відкрили, ще і прогують. Ганьба.
Відповісти
Діти війни це теж люди з різними доходами і яка держава зможе витягнути пільги для такої верстви населення, з них є працюючі пенсіонери і пенсіонери з достатніми і великими пенсіями, чому ми маємо доплачувати їм за газ і за проїзд.Інша справа пенсіонери-діти війни з пенсіями до 1 500гр. ця категорія потребує підтримки і це обов язок громади підтримати цих людей.
Відповісти
Останні новини
Луцький депутат добивається безплатного проїзду у маршрутках «дітям війни»
19 червень, 2013, 16:42