Фермери просять створити умови для збуту продукції в Луцьку в умовах карантину

Фермери просять створити умови для збуту продукції в Луцьку в умовах карантину
У Луцьку, аби не допустити банкрутства бізнесу аграрного сектору, просять створити умови для збуту продукції в умовах карантину.

Про це йдеться в петиції до місцевої влади Радіма Романюка.

За словами автора петиції, у державі на сьогодні виконують карантинні заходи щодо запобігання поширенню COVID-19. Обмежувальні протиепідемічні заходи встановлені і місцевими органами виконавчої влади. Але саме в цей весняний період малий бізнес аграрного сектору збирає врожаї овочів (огірок, редиска, капуста, зелень та ін).

"Основними місцями продажу товару для них слугували ринки міста Луцька в тому числі сільскогосподарські (такий діяв на майданчику ТЦ "Глобус"). В цих місцях реалізовувалася їхня продукція в роздріб та гуртом. Ціна на продукцію завжди значно доступніша", - йдеться в петиції.

На сьогодні фермери втратили можливість реалізації продукції, що призведе до катастрофічних збитків аграрного сектору та банкрутств, стверджує Радім Романюк.

Тож у місцевої влади просять створити умови з урахуванням дотримання карантинних обмежень задля можливості продажу сезонної продукції на території Луцька. Громадськість та фермери готові долучитися до обговорення питання та напрацювання можливих моделей допомоги, в тому числі онлайн платформи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо продукція екологічно чиста, є сертифікати якості на відсутність пестицидів, нітратів і нітритів то можна здати в супермаркети. Якщо таких немає, то на базар. Там піде все.
Відповісти
Останні новини
Фермери просять створити умови для збуту продукції в Луцьку в умовах карантину
27 квітень, 2020, 16:40