Ремонт доріг в Україні: реалії та перспективи*

Ремонт доріг в Україні: реалії та перспективи*
Ні для кого не секрет, що уже на протязі багатьох років питання ремонту доріг гостро стоїть практично у всіх куточках нашої країни. Ті автошляхи, які існували раніше, вже втратили свій первинний вигляд і потребують негайного втручання дорожньо-будівельних компаній. Чи буде вирішено це питання в цьому році? Навряд! Відремонтувати таку кількість доріг, автосполучень за короткий проміжок часу практично неможливо. Однак, прогрес у цьому напрямку все-таки є. Так, інформаційний портал https://mcet.com.ua/ повідомляє, що українські дорожньо-будівельні компанії почали тестувати американську методологію Superpave, призначену для створення асфальтобетонного покриття з найкращими експлуатаційними властивостями. Суть цієї системи полягає у розробці індивідуальної рецептури асфальтобетонних сумішей з урахуванням умов експлуатації кожної окремої дороги.

Де саме використовується методологія Superpave?

Як зазначає mcet.com.ua використовувати технологію розпочали лише кілька компаній, у зв’язку з відсутністю необхідного лабораторного обладнання. Крім цього, для освоєння Superpave працівникам дорожніх служб потрібно пройти спеціальну підготовку в кращих світових лабораторіях, що ускладнює процес. Ну а тим часом ремонт доріг все-таки триває.

Так, нещодавно Віталій Кличко продемонстрував у соцмережах, як проводяться роботи на Борщагівському шляхопроводі. З’явилася інформація і про те, що вже вдалося відновити рух в напрямку міста, а всі роботи з оновлення на цій ділянці дороги планують завершити до кінця року.



Крім цього, було виділено 2 млрд 750 млн гривень і на будівництво запорізьких мостів. Сам Запорізький міст - це магістраль безперервного руху протяжністю понад 9 км, що складається з шести транспортних розв'язок, в складі яких 27 штучних споруд. Будують міст уже на протязі 16 років, а у 2020 році було розморожено роботи в цьому напрямку. Відомо також, що Міністерство інфраструктури працює над тим, щоб до процесу будівництва доріг в нашій країні були залучені найкращі компанії.

Ну а крім доріг, відповідно до умов реалізації програми Президента України «Велике будівництво» до кінця 2020 року в Донецькій області мають з’явитися 5 нових стадіонів.

І це далеко не весь перелік планів, які мають здійснитися. А тим часом відомі світові компанії працюють над удосконаленням технологій укладання асфальту і уже створили спеціальний додаток для смартфону/планшету, який визначатиме обсяг виямок та насипів на дорогах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.