Розповіли, як працюють волинські лісівники в умовах карантину

Розповіли, як працюють волинські лісівники в умовах карантину
Сьогодні, 28 квітня, весь світ відзначає день охорони праці. Міжнародна організація праці закликає світову спільноту до безпекової свідомості, просування культури охорони праці, головне ж – зниженню щорічної смертності на робочих місцях. Вперше Всесвітній день охорони праці відзначався у 2003 році. А в Україні його відзначають відповідно до Указу Президента України з 2006 року.

У лісовій галузі Волині з цієї нагоди проводиться тиждень безпеки та охорони праці, – повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ .

Цьогоріч Україна відзначає День охорони праці під девізом «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

«Моє головне завдання як керівника – вберегти працівників від травмувань та захворювань», – зазначає начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко: «Безпека кожного – фактор, який був і залишається пріоритетним у галузі».

«Повноцінне функціонування підприємств в умовах ринкових відносин означає, що нещасні випадки і захворювання на виробництві призводять до суттєвих економічних втрат не тільки держави, а й конкретного підприємства, вони впливають на рентабельність і конкурентоспроможність підприємств, на прибутки трудового колективу», – деталізує заступник начальника Олександр Рибчинський: «Незадовільні умови праці негативно позначаються на продуктивності праці, якості і собівартості продукції, зменшують валовий національний дохід країни. Тому всебічна турбота про безпеку, охорону здоров’я та праці, активна соціальна політика стають спільною проблемою як працівників управління, так і керівників лісогосподарських підприємств, обласних організацій Товариства лісівників Волині та профспілки працівників лісового господарства».

Цей рік для лісівників Волині особливо важкий. Пожежі, коронавірус, економічна криза… Доводиться працювати у важких умовах. Тим не менше, безпековий фактор залишається головним. З початку року на підприємствах Волинського ОУЛМГ не зареєстровано нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом.



«Щонайперше ми дбаємо про безпеку та здоров’я своїх працівників, робітників наших партнерів, а також усіх волинян, які є дотичними до галузі», – розповідає головний спеціаліст відділу лісових ресурсів Олександр Боровицький: «Щонайперше, працівники державних лісогосподарських підприємств одразу, як розпочався карантин, запровадили протиепідемічні заходи. І управління, і держлісгоспи області перейшли на режим роботи за допомогою електронних засобів комунікації, визначивши перелік необхідних постійних заходів дезінфекції та захисту».



Працівники забезпечуються захисними масками та дезінфекційними засобами, впроваджуються заходи фізичного дистанціювання, принципи соціальної поведінки, гігієна дихання, процедури дотримання гігієни рук та прибирання приміщень і матеріальних складових роботи. Проводиться щоденний температурний скринінг персоналу.

Організовується режим регулярного провітрювання службових приміщень.

Проводиться щоденна дезінфекція робочих місць, в тому числі – службового транспорту, також пунктів рекреації.

Виконання цих завдань – це турбота не лише про власне здоров’я, а й запорука захисту рідних людей, акцентують лісівники.

У цьому питання Волинське ОУЛМГ повністю підтримує заходи голови Державного агентства лісових ресурсів України з протидії поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, яку Всесвітня організація охорони здоров’я вже назвала пандемією. Діють протиепідемічні заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на підприємствах, в установах і організаціях, що належать до сфери управління Держлісагентства, гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Скасовано проведення особистого прийому громадян та масові заходи.

Лісівники продезінфікували всі місця відпочинку, заборонили відвідування місць масового відпочинку.



Для самих лісівників, на жаль сьогодні, нема ні свят, ні буднів через постійні госпали. Доводиться цілодобово чергувати, продовжувати дотримуватися кращих практик та відповідальніше ставитися до особистої та колективної безпеки, берегти здоров’я волинян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, як працюють волинські лісівники в умовах карантину
28 квітень, 2020, 13:22