У Луцьку просять врятувати Стир від обміління

У Луцьку просять врятувати Стир від обміління
Луцькрада звернулася до Кабміну і Міністерства енергетики та захисту довкілля України, аби вплинути на ГЕС, щоби ті відкрили шлюзи для наповнення річки Стир водою.

Про це йшлося у четвер, 30 квітня, під час сесії Луцькради, що вперше проходила у дистанційному режимі.

Депутат Ігор Поліщук розповів, що в області дуже обміліли річки та озера, зокрема Стир та заплава на Ковельській у Луцьку.

За його словами, вище за течією річки розташоване Хрінницьке водосховище, рівень води в якому регулюють шлюзи, котрі контролюють ГЕС. Безумовно, обміління частково пов'язане із природними умовами - безсніжною зимою та посушливою весною, зазначив Поліщук.

«Нині шлюзи закриті, обміління несе за собою загибель рослинності, унеможливлює нерест риби, дерева падають в річку, річка замулюється», - відзначив Поліщук.

Тому мерія просять вплинути на ГЕС, котрі розташовані на річці, і відкрити шлюзи задля наповнення річки водою. Просять і переглянути «зелений тариф» для гідроелектростанцій, адже через це вони спеціально утримують воду.

Сумніваються обранці громади у доцільності існування ГЕС узагалі за нинішніх умов, тож закликають розглянути це питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І через місяць води не буде ніде!!!
Відповісти