Терморегулятор на батарею для ефективної економії в опалювальний період*

Терморегулятор на батарею для ефективної економії в опалювальний період*
Терморегулятор – це елемент системи опалення, який допомагає контролювати температуру повітря в кімнаті та зекономити на опаленні в холодну пору року. Якісний терморегулятор на батарею дозволяє контролювати рівень подачі тепла в кімнаті, тоді як на котел дає можливість виставляти загальну температуру на весь будинок.

Для чого потрібні терморегулятори на радіаторі

Економія ресурсів під час опалювального періоду спонукала до установки радіаторного клапану, який дозволяє виставляти потрібну температуру в кожній кімнаті індивідуально. Таку деталь спочатку почали використовувати в країнах Західної Європи, та її функціональність і корисність спонукала до того, що і в Україні поступово почали установлювати на радіаторах в системі опалення приватних будинків.

Основним завданням терморегулятора є контроль та регулювання кількості теплоносія, який поступає в радіатор відповідно до установленого режиму. Це дозволяє зменшити розхід тепла і відповідно знизити витрату палива.

Установка терморегулятора на батарею опалення

Деякі радіатори укомплектовані необхідним клапаном з заводу, тому перед тим як купляти цю деталь необхідно в першу чергу перевірити її наявність. Якщо вона присутня – тоді для збільшення функціональності можна придбати лише термостатичну головку.

Якщо ж виробником не передбачений терморегулятор, потрібно купити та установити його самостійно або викликати спеціаліста додому, так як процес не є простим і вимагає деяких спеціальних знань. Якщо все ж таки ви прийняли рішення монтувати самостійно, важливо звернути увагу на такі деталі:

• обов’язково дотримуватись напрямку потоку (він вказаний в паспорті обігрівального приладу);
• вентиль повинен бути вмонтований в трубі, яка подає теплоносій;
• в деяких випадках може знадобитись установка додаткового шарового крану (якщо терморегулятор не розрахований на механічне регулювання);
• в залежності від виробника і виду виробу монтаж може відрізнятись тому важливо перед проведенням робіт ознайомитись з інструкцію до конкретного регулятора.

Терморегулятор можна установити на будь-який вид батареї, проте залежно від матеріалу, з якого вона виготовлена, можуть виникнути деякі нюанси, зокрема це стосується чавунних радіаторів.
Протипоказань немає, тут йдеться про те, наскільки це буде ефективно, так як ці прилади в силу своєї конструкції та характеристик матеріалу будуть реагувати на регулювання зі значною затримкою. Тому терморегулятор можна установлювати, якщо зміни необхідних показників температурних режимів будуть відбуватись не часто.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.