Показали, як пройшов перший день роботи продуктових ярмарків у Луцьку. ФОТО

Показали, як пройшов перший день роботи продуктових ярмарків у Луцьку. ФОТО
З 1 травня у Луцьку запрацювали сільськогосподарські ярмарки.

Міська рада визначила для цього сім локацій, на яких фермерам можна торгувати з 08:00 до 16:00 щодня (крім неділі), однак вже в обідню пору купити на них щось проблематично. Про це пише Перший.

На ярмарку біля РАЦСу, який існував і до карантину, о 14-тій годині всього два автомобіля. З одного торгують хлібом, з іншого – городиною: редискою, огірками та гарбузами. За ними вишиковалась невелика черга – дистанції дотримуються не всі покупці. Як і не всі з них одягають маски. Хоча це – умова існування ярмарків.

В обідню пору біля РАЦСу – всього 2 продавці
В обідню пору біля РАЦСу – всього 2 продавці
Дистанції в черзі дотримуються не всі
Дистанції в черзі дотримуються не всі
Зате можна купити фермерську городину
Зате можна купити фермерську городину


Нагадаємо, звичайні ринки у Луцьку під час карантину вирішили не відкривати, що викликало протести підприємців.

Продавець Володимир Позняк, який торгує хмельницьким хлібом, каже, що о 8 ранку тут було до десяти автомобілів. Продавали не лише городину, а й молочні продукти та мед. Однак покупців було стільки, що фермери розпродали усе ще до 11-ої години і роз’їхались.



Працівників муніципальної варти, які повинні стежити за порядком на ярмарках, журналістам застати не вдалось.

«Вони буквально за пів години-годину до вас пішли. А так з самого ранку були – документи у всіх перевірили, пояснили, як працювати», - каже Володимир.

У міській раді дозволили торгувати практично в усіх мікрорайонах Луцька, однак 1 травня торгівля розпочалась не на всіх локаціях.

Зокрема, на вулиці Глушець біля гімназії №4 поки не було жодного продавця. Також не вдалось нікого застати на вулиці Єршова біля ТЦ «Глобус».

Торгувати на вулиці Глушець поки ніхто не захотів
Торгувати на вулиці Глушець поки ніхто не захотів

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На вул.Глушець торгувати ніхто не захотів через дибільну місцеву владу,яка призначила там місце торгівлі.На території старго базару,де вже прибрали контейнери місця хоч паровозом розвертайся.Так ні.Потрібно показати свою недолугу поведінку до мешканців міста.І створити умови,щоб ніхто з селян не приїхав з товаром,а лучани не мали змоги здійснити покупку.Вибори скоро.
Відповісти
Ні які продуктові ринки не запрацювали у Луцьку не обманюйте людей.Супермаркети які продають овочі та фрукти у кульках вже набридли та щє й на момент карантину попіднімати ціни. Люди вже стільки часу не мають можливості працювати та утримувати своїх сімей. Міська рада бачу гарно дбає про своє місто....
Відповісти
Журналісти хай би краще сфотографували як дотримуються дистанції в супермаркетах, чи є там відстань між секціями по 3 метри, оті захисні плівки між покупцем і товаром, чи міряють температуру на вході! Не доводьте до маразму! Тобто продавці, які мають кожен своє робоче місце, інвентар, накриття від дощу і сонця на ринку, яке самі ж оплачували мають це все кинути і йти чогось гризтися за нові місця простонеба! Чим відрізняється територія продуктового ринку Варшавки (при чому на відкритому просторі) від закритого Там-таму, епіцентру і ін.супермаркетів? Просто відчули доходи за відсутності конкуренції, базари давно були їм, як кістка в горлі, то тепер придумали під шумок карантину знищити ринки! От до чого весь цей цирк! Була я біля Загсу сьогодні, то не ярмарка, а знущання над людьми, щей фотографують вони як пенсіонери не так в черзі стоять!!! Вам не соромно?!!
Відповісти
Останні новини
Показали, як пройшов перший день роботи продуктових ярмарків у Луцьку. ФОТО
02 травень, 2020, 01:24