Еволюція новорічних прикрас*

Еволюція новорічних прикрас*
Новій Рік – одне з найулюбленіших свят не тільки дітей, а й дорослих. В цей час кожен відчуває святкову атмосферу, новорічну метушню, приємні моменти приготування і отримання подарунків. Всі ми починаємо прикрашати квартиру і, звичайно ж, головний атрибут Нового Року – ялинку. Щороку її хочеться прикрасити по-різному, зробити її індивідуальною та красивішою, ніж минулого разу. А добре допомагають в цьому новорічні іграшки на ялинку. Вони бувають різноманітних розмірів, форм, кольорів, візерунків, зроблені з різних матеріалів, тому вибір нових ялинкових іграшок дається складно.

Нам здається, що ялинкові прикраси були завжди, як тільки з'явився таке свято як Новий Рік, але насправді вони пройшли великий шлях трансформації від яблук до тих тонких скляних кульок зі складним ексклюзивним дизайном.

Історія еволюції ялинкових прикрас

Ще за часів Середньовіччя, коли ялинка вже була важливою частиною свята, її прикрашали фруктами, особливою популярністю користувалися яблука, солодощами, вафлями, які символізували хліб, тобто благодать.

Далі на ялинку почали вішати саморобні фігурки з паперу, свічки, що було дуже небезпечно, шишки, фігурки янголят і різних святих.

Ялинкові кульки вперше почали вішати в Німеччині, але дозволити їх собі могла тільки знать, адже коштували такі іграшки досить дорого. Скляні кульки були дуже важкими, тому що всередині їх покривали свинцем. Виконувалися такі дії для того, щоб крихке скло стало більш міцним. Тільки з ХІХ століття скляні кульки отримали своє визнання і велика поширення, адже саме тоді склодуви навчилися виготовляти скляні фігурки тонкими й повітряними, покриваючи їх усередині срібними сполуками.

А ось за часів Великої Вітчизняної війни всіма способами намагалися підтримати солдатів та їх бойовий дух, тому ялинку прикрашали фігурками у вигляді парашутистів, військових, літаків і навіть собак-рятувальників. А Дід Мороз міг зображуватися у військовій формі.

Новорічні прикраси 2020

Якщо говорити про наш час, то зараз популярними є іграшки, зроблені власноруч, наприклад:

• кульки, виготовлені з ниток і мотузок (це можуть бути, як нитки яскравих кольорів з блиском, так і нитки непримітних природних відтінків);
• в'язані ялинкові кульки та інші фігурки (вони створюють затишну й теплу атмосферу);
• їстівні ялинкові прикраси (печиво, цукерки, вафлі, сухофрукти);
• прикраси з паперу (сніжинки, гірлянди, які можна повішати не тільки на ялинку);
• прикраси з природних матеріалів (шишки, горіхи, фігурки з паличок).

А якщо у вас немає на це часу, в інтернет-магазині Zelena.ua. можна знайти стильні новорічні іграшки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.