У Луцьку відзначили день народження владики Михаїла. ФОТО

У Луцьку відзначили день народження владики Михаїла. ФОТО
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл з нагоди свого 54-річчя очолив літургію та подячний молебень у кафедральному соборі Святої Трійці.

Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії ПЦУ.

За богослужінням із високопреосвященним молилися благочинний цього храму протоієрей Микола Нецькар, староста протоієрей Володимир Подолець, декан богословського факультету ВПБА протоієрей Василь Лозовицький та інші. Співав архієрейський хор «Оранта».

Від священнослужителів та мирян із вітальним словом виступив о. Микола. Він зазначив: неважливо, де людина народилась, але важливо, як живе; неважливо, де вчилась, але важливо, як поводиться у суспільстві; неважливо, в якій родині з’явилась на світ, але важливо, як своїм життям славить родину. Панотець побажав владиці продовжувати те, що Господь вклав у його серце: благодать, любов, чесноти. На завершення зичив іменинникові здоров'я і благоденства на многії літа.

Подякувавши за вітання, високопреосвященний сказав, що приємно бачити людей у церкві. Адже одні прийшли привітати архієрея, інші – просто помолитися. За його словами, вірус, який нині шириться світом, нас багато чого навчив: бути смиренними, богобоязними, але головне – навчив вірити. «Хто вірить у Бога, той спасеться, бо Господь «смертю смерть подолав». І ми в це віримо. Господь береже Волинь, а ми будем дотримуватись рекомендацій МОЗ, але до церкви ходити. Віра наша стала сильнішою, впевненість більшою. Боятись уже нам немає чого. Усі подальші проблеми – справа політиків», - передає єпархія слова митрополита.

Іще архієрей просив не перейматися своїм віком. Бо скільки б не мала людина років, душа її завжди молода і безсмертна. На завершення побажав частіше заглядати у свою душу, а не в паспорт.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поп тоже в красном! Истинный коммунист!
Відповісти
Видно що вчився в Ленінградській духовній семінарії. Закалка з молодості.
Відповісти