Як у Луцьку в умовах карантину відзначили День перемоги. ФОТОРЕПОРТАЖ

Як у Луцьку в умовах карантину відзначили День перемоги. ФОТОРЕПОРТАЖ
День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на меморіалі в Луцьку - без урочистостей і масових заходів. Лучани поодинці і невеликим групами приходили до "Вічного вогню".

Про це йдеться у фоторепортажі "Суспільного Волині".

Ветеран збройних сил України Віктор Бурлаков каже: невелика кількість людей - через карантинні обмеження. З його слів, ветерани не бояться вірусу, але не мають можливості доїхати до меморіалу. Віктор Бурлаков розповідає: у Другій світовій війні воювали його батько, тесть і теща. Сьогодні аби віддати їм шану, до меморіалу йшов пішки 45 хвилин.

Серед тих, хто сьогодні на Меморіалі вічної слави – ветеран Другої світової війни, 95-річний Ігор Мисенко. Каже: підвіз незнайомець. Тим, хто прийшов до меморіального комплексу, він розповів про свій воєнний шлях.



Своїм обов’язком сьогодні бути на меморіальному комплексі "Вічна слава" вважає Наталія Некрахова. Її батько Василь у Другій світовій війні воював морським десантником. До "Вічного вогню" жінка принесла його фотографії і вірші, які писала до тата. Наталія Некрахова каже: "Карантин – це коли в душах зажим. А в мене немає, тому я сьогодні тут".



Донька бійця, який воював у Другій світовій війні, Наталія Вітовська , аби дістатися до меморіалу, пройшла пішки 6 км. Жінка каже: не могла сьогодні не прийти. Біля "Вічного вогню" співала фронтові пісні.



Аби покласти квіти до Стелли пам’яті і пам’ятника невідомому солдату, лучани приходять сім’ями. Серед них – луцький співак Сергій Скулинець.



Серед представників міської влади на меморіалі - заступниця міського голови Ірина Чебелюк.



Екс-регіонал Олександр Башкаленко також прийшов на Меморіал вічної слави з квітами.



Представники духовенства відслужили панахиду за загиблими в роки Другої світової війни.



Кількість людей, які прийшли віддати шану загиблим не підраховували, розповів заступник начальника Луцького відділу поліції Юрій Сидорук. З його слів, сьогодні на меморіалі чергувало 10 поліцейських. Вони стежили за дотриманням правил карантину і Закону «Про декомунізацію». Розповідає: порушень правопорядку не було, більшість громадян дотримувались маскового режиму.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як у Луцьку в умовах карантину відзначили День перемоги. ФОТОРЕПОРТАЖ
09 травень, 2020, 20:40