У центрі Луцька люди живуть без каналізації та туалету. ВІДЕО

У центрі Луцька люди живуть без каналізації та туалету. ВІДЕО
У самому центрі Луцька люди до колонки ходять по воду, а в туалет ‒ надвір, ‒ у будинку немає центрального водопостачання та каналізації.

Туалет стоїть біля дитячого садка та колонки, з якої люди беруть воду. Поруч ‒ обласна адміністрація, продуктовий магазин і санстанція. Проблеми гігієни їх не турбують.

«Зимою у нас води немає, ходим по сусідах просим: «Дайте води». Вже надоїло», ‒ каже мешканець будинку Віктор Євтушок.

Комунальники, які обслуговують будинок кажуть, що допомогти людям не можуть. Звести новий туалет не дозволяє санстанція. Вбиральня не повинна працювати ближче, ніж за 50 метрів від колонки водопостачання. Тож, питання гігієни мешканці будинку повинні вирішити самотужки.

«Квартири приватизовані. Власники мають знайти місце для облаштування або в себе в квартирі, або десь в іншому місці», ‒ каже директор Луцького ЖКП №7 Микола Грабарчук.

Для облаштування каналізації, за приблизними підрахунками, потрібно понад 60 тисяч гривень. У триповерховому будинку живе 8 небагатих сімей і таку суму самотужки зібрати не можуть.

Цій проблемі вже 70 років. За радянських часів мешканці зверталися до Москви, але справу повернули в Луцьк. Потім Віктору Ющенку писали, тоді розробили проектну документацію для проведення санвузлів, проте справа так і не зрушила з місця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну і по перше не центр а Київський майдан. то далеко від центру! а людей шкода..жах.
Відповісти
де в самому центрі???????????????ви що маку об,їлись???,
видання скочується до рівня - "вісті з хутора на п,яну голову"
бридко читати, вже переплюнули волинські новини
Відповісти
Це тільки в мене чорний квадрат Малевіча замість вікна з відео?
Відповісти
ці трутні отримали житло в місті на халяву а не зводили його за власні кошти як селяни.замість того щоб за невеликі кошти підключітися до канализаціі то покоління трутнів набагато більше грошей під деревом що місяця накладае.на приватизацию гроши знайшли на папір також а підтираются листям
Відповісти
а відео ж неповне
Відповісти
Дуже цікава стаття! Скажіть, будь-ласка, а коли маєш приватний будинок десь в Ківерцях, наприклад, то каналізацію і воду теж держава має проводити? Згідна з коментом Трудяги - отрилали житло, в центрі міста, і велика проблема зробити каналізацію? То просто людям хочеться, щоб все дали надурняк. А наші ЗМІ просто вбивають "цікавими" та "актуальними" новинами
Відповісти