Як часто потрібно замінювати банного рушника?*

Як часто потрібно замінювати банного рушника?*
Доволі важко визначити точну тривалість використання рушника. Все залежить від того, з якого матеріалу він виготовлений, наскільки часто ним користуються, як перуть та сушать. Але є певні ознаки, які показують, що вже час завітати на сайт https://home-shop.com.ua/ і замовити нові рушники. Користуватися ними буде значно приємніше і корисніше, ніж старішими.

Жорсткість та погане поглинання вологи

В середньому через 2-3 роки після початку використання навіть якісні рушники втрачають м’якість (особливо якщо вода містить багато мінералів). Після кожного прання та сушки виріб втрачає волокна, стає плоскішим та щільнішим. Через це погіршується і вбирання вологи. Таким рушником стає важче витертися після душу, оскільки тіло лишається мокрим. Це одразу помітно.

Якщо ж рушник ще м’який, але забруднився, спробуйте для початку його випрати. Зношені вироби не поспішайте викидати – їх можна розрізати та перетворити на ганчірки. Так ви допоможете і природі, й власному гаманцеві.

Точно підлягає утилізації чи перетворенню на ганчірки рушник, який вже витерся, покрився плямами, має дірки та взагалі виглядає не надто естетично.

Неприємний запах

З часом у рушників може з’явитися затхлий запах, особливо якщо їх надовго лишали вологими. Якщо позбутися цього запаху не вдається навіть після прання, варто подумати про заміну рушника.

Частота заміни

Перед пранням рекомендується використовувати банний рушник не більше 3-4 разів. Після кожного використання його необхідно висушити в розгорнутому вигляді.

Рушники для рук, якими користуються кілька разів на день, бажано прати кожні 2-3 дні або ж частіше, якщо ви бачите, що вони вже забруднилися.

Навіщо потрібна заміна?

Рушники є одними з найбільш покритих мікроорганізмами предметів у домі. Вони зберігають вологу, яка в поєднанні з теплом створює сприятливі умови для розмноження бактерій. У ванних кімнатах зазвичай тепло, тому на тканині активно розвиваються мікроорганізми. Особливо стосується бавовняних виробів. Аби очистити рушник, його потрібно регулярно прати та зберігати у сухому стані.

Кожна людина обов’язково повинна користуватися індивідуальними рушниками. В іншому разі може відбутися передача захворювання від інших людей.

Щоб рушники прослужити довше, бажано мати кілька комплектів та регулярно міняти їх. Якщо ж щодня користуватися лише одним виробом, він швидко зноситься. І не забувайте, що якість має значення. Рушник з дешевих матеріалів точно не буде таким витривалим та приємним на дотик, як більш якісний виріб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: рушники
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як часто потрібно замінювати банного рушника?*
12 березень, 2020, 10:58