Де купити моторне масло, якщо ринок автозапчастин в Луцьку закритий на карантин?*

Де купити моторне масло, якщо ринок автозапчастин в Луцьку закритий на карантин?*
Моторне масло. Саме без цієї рідини сьогодні неможливо уявити роботу двигунів внутрішнього згоряння роторного та поршневого типу. І не дивно! Адже моторне масло володіє чудовими мастильними властивостями, завдяки чому вдається покращити працездатність двигуна та продовжити термін його експлуатації. У зв’язку з цим і асортимент масел сьогодні просто величезний. Але як обрати максимально якісний продукт? Найкраще замовляти моторне масло в спеціалізованому магазині, прикладом якого в нашій країні являється Autodoc.ua.

Яким має бути якісне моторне масло?

• Склад. Всі моторні масла поділяються на 3 типи – мінеральні, синтетичні та напівсинтетичні. Кожне з них має свої переваги та недоліки. Приміром, синтетичні масла виготовляються з дорогої сировини і підходять для будь-яких моторів, однак синтетику не рекомендується використовувати, коли у двигуна великий пробіг. У свою чергу, мінеральні масла значно дешевші, але менш ефективні в плані захисту елементів двигуна.
• Обов’язкові властивості. Серед них: зносостійкість, стабільність в процесі транспортування, мала летючість, стійкість до миття та корозії, процесів старіння, висока термічна стабільність, низький рівень формування піни, і не тільки.

На що звернути увагу, обираючи моторне масло?

• Характеристики двигуна. В сервісній книжці автомобіля повинні міститися рекомендації з приводу оптимальних автомасел для кожного двигуна, із зазначенням допусків. Іноді замість допусків вказані дані про кодування мастила за європейським стандартом ACEA або ж стандартами SAE та API.
• Температурний діапазон експлуатації. Всі масла мають свої межі ефективності при різному діапазоні температур. Саме тому окремо виділяють літні та зимові масла. Іноді використовуються і всесезонні рідини, які містять цілий ряд полімерних присадок для підвищення в’язкості.
• Бренд. Найкраще купувати масла від перевірених, популярних брендів. Серед них: Castrol, BREXOL, MOBIL, Shell, AZMOL та інші.

Як замінити моторне масло?

Ні для кого не секрет, що вчасна заміна масла – запорука довгого «життя» вашого двигуна. Так-от, замінити масло можна двома способами:

• Звернутися до фахівців сервісного центру, які підберуть потрібне мало та змінять його.
• Замовити моторне масло в інтернет-магазині «Автодок» з безкоштовною доставкою у Луцьку за адресою вул. Залізнична, 4 та змінити його самостійно. Як це зробити? Злийте старе масло, змініть масляний фільтр, залийте нове масло, перевірте його рівень, запишіть дату заміни масла і пробіг. Впоратися з цими завданнями буде дуже легко, якщо заручитися підтримкою професійного сервісу з продажу масел.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Де купити моторне масло, якщо ринок автозапчастин в Луцьку закритий на карантин?*
12 березень, 2020, 15:51