Як вибрати колеса для візків відповідно до особливостей підлоги?*

Як вибрати колеса для візків відповідно до особливостей підлоги?*
Безпека та зручність користування візком значною мірою залежатиме від того, наскільки правильно були підібрані колеса. При цьому потрібно враховувати максимальне навантаження, тип поверхні, необхідну швидкість, наявність підйомів та спусків, характеристики середовища використання (температура, вологість повітря, присутність та концентрація агресивних хімічних речовин).

Загальні рекомендації

Тип підлоги та присутність будь-яких перешкод будуть впливати на силу, яку необхідно прикласти для пересування візка. Також це впливає на зношуваність колеса, передачу вібрації до вантажу, обладнання та оператора. Бажано максимально погасити вібрації та удари. Це дозволяє збільшити ресурс самого візка, зробити роботу оператора більш комфортною та безпечною.

Якщо підлога нерівна та/або має перешкоди, загальноприйнятою практикою є вибір м’якого протектору більшої товщини та діаметру. Для рівної підлоги краще підходять більш жорсткі колеса. Чим більшими є нерівності, тим більшим має бути й діаметр, аби ефективно поглинати вібрації та удари. Тут ви можете придбати візкові колеса для усіх типів поверхонь – https://snb-company.com.ua/g37361911-kolesa-dlya-tachek.

Типи підлоги

Вибір матеріалу коліс в залежності від покриття підлоги:

• Кахлі: пластик середньої жорсткості, поліуретан, гума.
• Асфальт: гума, поліуретан.
• Бетон: пластики, поліуретан, гума.
• Поверхня без покриття (зазвичай при використанні візка на вулиці): гума, еластичний поліуретан.

Важливо забезпечити якісне зчеплення коліс з поверхнею. Наприклад, для вологої землі потрібен глибокий шорсткий протектор. Для кахлю чи гладкого металу також знадобиться шорсткий протектор, однак не обов’язково глибокий.

Особливі умови використання

Якщо візок використовується в лікарні, колеса повинні бути обладнані функціями безпеки (блокування). Якщо колеса та ролики потрібно часто мити, варто вибрати вироби з кріпленнями, що виготовлені з нержавіючої сталі. На промислових підприємствах часто необхідний захист від агресивних хімічних речовин. Наприклад, гума не є найбільш вдалим вибором, коли в середовищі використання візків присутні їдкі хімічні речовини, мастило, бензин. В такому випадку краще звернути увагу на поліуретан або нержавіючу сталь.

Для рівних поверхонь використовуються малі колеса, для нерівних – збільшеного діаметру. Найчастіше колеса виготовляють з гуми та поліуретану різної жорсткості. Це матеріали, які є досить довговічними та водночас забезпечують високий рівень захисту самої підлоги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: колеса
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вибрати колеса для візків відповідно до особливостей підлоги?*
10 березень, 2020, 16:24