Легендарний бомбардир «Волині» розповів, як став «трунарем волинського футболу»

Легендарний бомбардир «Волині» розповів, як став «трунарем волинського футболу»
Колишній футболіст "Волині" Андрій Федецький (на фото) каже, що через особисту неприязнь тренер клубу Віталій Кварцяний став називати його "трунарем волинського футболу".

У 1997 році Кварцяний звільнив з "Волині" частину тренерів, зокрема, й Федецького, а згодом наставник "хрестоносців" звернувся до нього з пропозицією підписати угоду з його сином Артемом, яким тоді цікавився донецький "Шахтар", - розповів екс-нападник луцької команди в інтерв'ю Ukrfootball.in.ua.

"У "Шахтар" же просто так нікого не брали. То я Кварцяному й сказав: "Віталію Володимировичу, тут така ситуація, він поїде в будь-якому випадку, бо "Волинь" - не "Шахтар", навіть умови не порівняти". Кварцяний промовчав.

Цілий місяць 15-річний Артем у Донецьку був. Там перевіряють не так, як у нас Кварцяний: приїхав футболіст, 5 хвилин зіграв і поїхав, а є такі, що тільки форму зодягали та навіть на поле не виходили, а здразу переодягалися і їхали назад. Потім зателефонував мені Віктор Васильович (директор дитячо-юнацької школи "Шахтаря" Віктор Носов, - ред.) "Андрію, ми його беремо", - каже Федецький.

"Із того часу Кварцяний заївся на нас і пішло оте, що я "перший ворог волинського футболу", "трунар волинського футболу" і т. п. То його право, я вважаю, що вчинив правильно. Хоч і не став тренером, але Кварцяний мене на багато не обійшов, бо і я, і він заслужені тренери. Отримав це звання за Артема як перший тренер", - додав він.

Довідка

Андрій Федецький - один з найкращих бомбардирів в історії "Волині". Він та Володимир Дикий забили найбільше голів за команду - по 91.

Син Андрія Федецького Артем нині грає за дніпропетровське "Дніпро" та основний гравець національної збірної України з футболу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Легендарний бомбардир «Волині» розповів, як став «трунарем волинського футболу»
23 червень, 2013, 09:53