Як вибрати енергоефективні вхідні двері?*

Як вибрати енергоефективні вхідні двері?*
Через неякісні вхідні двері приміщення може втрачати до 15% тепла. Ви будете витрачати на опалення багато грошей і при цьому мерзнути. Не надто розумно. Коли домовласники думають про економію енергії, вони часто навіть не звертають увагу на вхідні двері. А дарма – якщо конструкція виготовлена чи встановлена з помилками, гроші фактично «видуватиме» з дому. Щоб уникнути цього, потрібно уважно вибирати вхідні двері у Львові. Є кілька ключових факторів, на які варто звернути увагу в першу чергу.

Матеріал дверей

Більшість вхідних конструкцій виготовлені з таких матеріалів:

• Дерево. Традиційний варіант. Натуральне дерево естетичне, екологічно чисте і має благородний вигляд. Однак воно псується під впливом вологи та температурних перепадів, потребує додаткового догляду і є доволі примхливим у експлуатації (особливо якщо двері виходять не у під’їзд, а на вулицю).
• Сталь. Нижча ціна в порівнянні з натуральним деревом, міцність, стійкість до різних погодних умов. Важлива перевага – цільність полотна, що виключає втрату тепла через дрібні протяги. Однак метал сам по собі погано затримує тепло, швидко охолоджуючись.

Сьогодні у вхідних дверях найчастіше використовується поєднання обох матеріалів. Внутрішня частина задля міцності виготовлена з металу, а для естетики та додаткової термоізоляції вона покрита декоративними дерев’яними панелями.

Наповнення

Між двома металевими листами дверей повинен знаходитися утеплювач. Спінений поліуретан, пінопласт, мінеральна вата ефективно затримують тепло в приміщенні. Кожен з цих матеріалів має певні особливості, однак в цілому для термоізоляції вони підходять добре. Головне, щоб увесь простір між сталевими листами був заповнений щільно та рівномірно. Наявність пустот означає появу ділянок, які промерзатимуть. Цим часто «грішать» низькоякісні вироби.
Гофрокартон, яким інколи наповнюють бюджетні двері, взагалі не може вважатися утеплювачем. Він лише імітує ізоляцію.

Герметичність

Найпоширенішою причиною втрат тепла є дрібні шпарини, через які нагріте повітря виходить з приміщення. Тому дверне полотно повинне в закритому положенні щільно прилягати до коробки. Впевніться у відсутності перекосів та у наявності гумових ущільнювачів по всьому периметру полотна.

Великі замкові щілини повинні бути закриті «шторками» для уникнення протягів.

Якщо вищевказані умови виконані, ви одразу відчуєте різницю між старими дверима та новими, енергоефективними. В будинку стане тепліше при тих же (або й навіть менших) витратах на опалення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: двері
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.