Переваги рідких шпалер у порівнянні з паперовими*

Переваги рідких шпалер у порівнянні з паперовими*
Рідкі шпалери використовують при обробці стін рідше, ніж паперові або вінілові види сировини. Хоча за допомогою таких шпалер ви можете впоратися з багатьма проблемами при проведенні ремонту.

Якими ж перевагами володіють рідкі шпалери?

Суміш готується дуже просто - її потрібно лише залити водою, ретельно розміщувати. Зазвичай інструкція додається до кожної упаковки рідких шпалер. Виходить однорідна текстура, яка вже готова до нанесення. Наносити на стіни її потрібно шпателем, при цьому в кімнаті не повинно бути менше +10 градусів. Висихає суміш в межах трьох діб, але є варіанти рідких шпалер, які можуть висохнути всього за дванадцять годин. Знову-таки точний час висихання дивіться на пачці з оздоблювальним матеріалом. Крім того, багато чого буде залежати від вологості в кімнаті. Бажано потім такі шпалери покривати акриловим лаком, за рахунок цього збільшиться вологостійкість. За своїми властивостями таке покриття буде нагадувати вінілові шпалери.

Як бачите, при бажанні рідкі шпалери можна нанести на стіни і самостійно. Та й в догляді вони невибагливі. Очищайте стіни звичайним побутовим пилососом. Якщо ви не покривали лаком, то чи не мийте таке покриття водою. Більш детально про рідкі обої можете дізнатись на сайті вітчизняного виробника https://stil.com.ua/ua
У складі сухої суміші лише природні матеріали: бавовна, целюлоза, текстильні волокна. Тому багато хто воліє рідкі шпалери за рахунок їх екологічної чистоти. Стіни з таким покриття можуть дихати, не притягає до себе пил. Прекрасний варіант для сімей з дітьми і при наявності алергії.

Не обходить стороною ще одна явна перевага такого матеріалу - він подарує вам безмежний простір для творчості! З рідкими шпалерами так легко перетворити звичайну стіну в справжній шедевр. Ви можете поєднувати різні кольори, наносити шпалери будь-яким зручним вам способом, щоб в результаті інтер'єр вийшов унікальним.

Точковий ремонт

До речі, якщо на стіні ділянку з шпалерами пошкодився, то вам не доведеться замінювати все шпалери. Просто змочіть ділянку теплою водою, потім видаліть пошкоджене покриття шпателем, ну а далі просто відновите стіну підходящої сумішшю! Залишки суміші досить довго зберігаються в морозильнику. А просто звичайні плями можна вивести зі стіни ластиком.

Багата колірна палітра не може не радувати. Є суміші з золотими нитками - ідеальний варіант для оформлення вітальні. Іноді в такий матеріал додають сухі гілки - підійде для спальні в екологічному стилі. Ви можете вибрати строгий тон для своїх стін, а можете створити незвичайний яскравий інтер'єр!

А ще пориста структура матеріалу здатна заглушати звуки. Теплоізоляція - теж перевага рідких шпалер. Покриття не поглинає запахи, на сонце не змінює своєї забарвлення. Добре підходить для неідеально рівних стін, де потрібно замаскувати невеликі тріщини, щілини, криві кути.

Без недоліків не обійшлося. Якщо у вас в приміщенні зазвичай панує підвищена вологість, то без покриття стін лаком ніяк не обійтися. У рідких шпалер досить великий показник поглинання вологи. А ще таке покриття легко пошкодити - можна подряпати кутами меблів, зачепити чимось. Але знову-таки цей мінус не такий вже і мінус - пошкодження, як ви зрозуміли, легко усуваються. Так що варто вдатися до такої обробці приміщення, якщо у вас вдома намічається ремонт, а ви вирішили відійти від використання звичайних шпалер!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переваги рідких шпалер у порівнянні з паперовими*
19 квітень, 2020, 15:02