Види та особливості упаковки з мікрогофрокартону*

Види та особливості упаковки з мікрогофрокартону*
Мікрогофрокартон широко використовується у виробництві найрізноманітнішої упаковки. У коробках та на підкладах, виготовлених з цього матеріалу, зберігають і транспортують харчові продукти, численні промислові товари, взуття, іграшки. Також з мікрогофрокартону створюють вже для всіх звичні подарункові коробки різного розміру та форми. Самозбірні коробки купити Київ можна оптом та вроздріб.

Що таке мікрогофрокартон

Даний матеріал складається з трьох шарів гофрованого картону товщиною 1,5-1,8 мм. Зовнішній шар каширують (проклеюють) білим картоном хром-ерзац. Використовують також кольорові малюнки.

На відміну від гофрокартону, що використовується для виробництва коробів і інший пакувальної тари для промислових товарів, мікрогофрокартон має меншу товщину, а значить, і більш низькі характеристики.

Різновиди упаковки з мікрогофрокартону

Основне призначення упаковки з цього матеріалу – надання привабливого зовнішнього вигляду пакуванню. Залежно від виду продукції, для якої виконується упаковка, до виробів висуваються різні вимоги.

• Упаковка для заморозки з тривалим зберіганням. Харчові напівфабрикати розфасовують спочатку в пакування, після чого їх можна ставити в морозильні камери. Шокова заморозка відбувається при t 450°C і в цьому процесі важливо, щоб утворений конденсат не поглинався стінками коробки зсередини. Це упаковки для піци, м'ясних та рибних напівфабрикатів тощо.
• Коробки для промислових товарів. На мікрогофрокартон коробки наноситься 4-колірний друк та лакове покриття, але іноді, для зниження собівартості упаковки, в якості верхнього шару використовують некрейдований картон з повноцінною печаткою без лаку.
• Мікрогофрокартонні коробки для упаковки промислових товарів найчастіше випускаються зі склеюванням по шву збоку та 1-2 клапанами. В таких упаковках зручно продавати текстиль, одяг, електроніку, запчастини і т.д.
• Коробки для взуття. Вироби виготовляють і з бічним склеюванням з 1-2 бічними клапанами, і по типу «кришка-дно» або «скринька».
• Пакування іграшок та дитячих товарів. Виробляються у різних конфігураціях.
• Подарункова упаковка. Відрізняється, мабуть, ще більшою розмаїтістю, ніж коробки для дитячих товарів. Коробки можуть виготовлятись найрізноманітніших конфігурацій, в тому числі демонстраційного типу.

Упаковка з мікрогофрокартону може бути різної товщини та щільності, мати або не мати захисного лакового покриття в залежності від того, для чого саме створена упаковка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.