Назвали переможців студентського фестивалю на Світязі

Назвали переможців студентського фестивалю на Світязі
На Волині завершився фестиваль "На хвилях Світязя", під час якого 18 вокалістів змагалися за звання кращого.

Традиційно захід відбувся на базі табору «Гарт» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, - повідомили у прес-службі вишу.

Серед особливих здобутків фестивалю – те, що вже вп’яте він набуває статусу міжнародного, адже крім студентів українських вишів тут змагаються і їх ровесники з-за кордону. Цьогоріч зарубіжжя представляли гості з Білорусі.

Програма фестивалю протягом останніх років залишається незмінною і передбачає виконання пісні рідною мовою та композиції на вибір. Розмаїття жанрів, ліричні та джазові постановки, імпровізації й акапельні виступи, – кожен із учасників мав чим подивувати. Співали англійською, італійською, російською, білоруською і навіть сербською мовами.

Голова журі – народний артист України Василь Чепелюк спостеріг, що рівень виконавців із кожним роком росте і на п’ятому фестивалі досяг надзвичайно високої якості.

«І вокальні навички, і репертуар щороку стають кращими і кращими. Ми були приємно вражені цікавими мікстовими флажолетами у чоловічих голосах. Це нові для нашого конкурсу вокальні прийоми. Вони дуже специфічні і є сигналом того, що окремі учасники, хоч і не співаки-професіонали, сміливо можуть брати участь у музичних змаганнях різного рівня, навіть дуже-дуже високого», - зауважив він.

Вибір найкращого вокаліста дався членам журі непросто, про це свідчить те, що окремі призові місця розділили між собою кілька учасників.

Лауреатами третьої премії стали Тетяна Хомич (Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова), Уляна Філь (Національний університет «Львівська політехніка») та Вікторія Михайлець (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки).

ІІ місце в конкурсі розділили Юлія Собуцька зі СНУ імені Лесі Українки і Тетяна Ільїна з Харківського національного університету міського господарства імені А. Бекетова.

А беззаперечну першість члени журі віддали Олександру Ковальову (на фото) з Гомельського державного університету імені Франциска Скорини.

Окрім трьох призових місць, журі відзначило номінаціями «Перші кроки» Дмитра Загодиренка з Одеського державного аграрного університету та «Нові імена» Ярослава Мартинюка (Тернопільський національний педагогічний університет імені В. Гнатюка). Ірина Васильчук зі згаданого харківського вишу отримала приз глядацьких симпатій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали переможців студентського фестивалю на Світязі
25 червень, 2013, 12:24