Буріння свердловини для водопостачання приватного будинку*

Буріння свердловини для водопостачання приватного будинку*
Створення автономного водопостачання на території приватного будинку вирішить багато питань стосовно забезпечення водою для повноцінної життєдіяльності мешканців, організації поливу саду, городу. Хороша система водопостачання не обійдеться без якісного насосу, хорошим варіантом стане насос для свердловини Pedrollo, він доступний за ціною та володіє хорошими характеристиками.

Види свердловин

Традиційний варіант забезпечення водою заміського будинку у вигляді колодязя уже не є актуальним, через те, що у грунтові води часто потрапляють шкідливі речовини з заводів, підприємств, які знаходяться поблизу. Найкращим рішенням стане створення свердловини, тому в першу чергу необхідно визначитись з її видом.

Види свердловин:

• фільтрова (пісочна) – найбільш популярний варіант, процес буріння займе не більше одного дня, вартість доступна кожному, проте така свердловина не буде глибокою, в воді можуть бути присутні різноманітні природні домішки, тому важливо подбати якісні надійні фільтри;
• артезіанська – найдорожча по вартості, але тим самим і найбільш функціональна, надійна, довговічна (може функціонувати до 50 років), з такої свердловини вода буде мати високу якість без необхідності установки додаткових фільтрів, процес буріння доволі довгий, трудомісткий, перед початком робіт необхідно отримати спеціальний дозвіл та оформити відповідні документи;
• абіссинська – простий та доступний по вартості варіант глибиною до 20 метрів, її можна установити навіть усередині дому, її створення полягає у введенні в грунт тонкої труби діаметром не більше півметра.

Важливі моменти при бурінні свердловини

Для того, щоб організувати на території приватного будинку автономне водопостачання необхідно в першу чергу вибрати надійну компанію, яка займається бурінням свердловин. В цьому питанні спішити не варто, краще добре вивчити ринок, прочитати відгуки людей в інтернеті, почути думку знайомих.

Також важливо:

• правильно підібрати місце (тут допоможуть спеціалісти);
• прорахувати бюджет;
• вивчити геологічні особливості місцевості;
• визначитись з оптимальним періодом;
• придбати якісне, надійне обладнання;
• вивчити санітарні нормативи.

Зробити свердловину для надійного безперервного водопостачання можна практично на будь-якій території, важливо грамотно підібрати її вид, у цьому допоможуть професіонали. Вартість бурових робіт є найнижчою у зимовий період, та найбільш високою в літньо-осінній, тому якщо є обмеження в бюджеті, краще вибрати холодну пору року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Буріння свердловини для водопостачання приватного будинку*
27 березень, 2020, 08:46