Як підібрати фотошпалери для дитячої кімнати в залежності від віку дитини?*

Як підібрати фотошпалери для дитячої кімнати в залежності від віку дитини?*
Дитяча кімната змінюється разом зі своїм власником. Різні етапи розвитку дитини визначають її інтереси, захоплення, сприйняття навколишнього світу. Це все потрібно враховувати, вибираючи фотошпалери від Luxury Textile. Є кілька універсальних рекомендацій, які дозволяють зрозуміти зв'язок між віком дитини та тим, як оформлені стіни її кімнати.

Перший рік


Коли діти народжуються, вони бачать лише те, що знаходиться на відстані 20-30 см від них. Переважно малюк зосереджений на обличчях батьків. Поступово проявляються й інші предмети. Приблизно через 1-2 місяці вони починають фокусуватися і на рухомих об’єктах. До першого дня народження зір розвивається вже приблизно на 50%.

В цей час їхню увагу привертають яскраві кольори, такі як червоний, жовтий, синій, зелений. Відтінки поки що сприймаються погано. Тому пастельні тони є не найкращим вибором. Для малюка вони просто залишаться практично непоміченими.

1-3 роки

В цей період розвитку малюки починають активно цікавитися навколишнім світом. Саме час прикрасити кімнату зображеннями тварин, рослин, хмарок, веселки тощо. Все це робить стіни не лише яскравішими, а й кориснішими для розвитку дитини. Фактично за допомогою шпалер малюк засвоюватиме інформацію про навколишній світ, що точно стане в нагоді в майбутньому.

3-5 років

Період, коли малюк проводить значну частину свого життя в дитячому садку. Тут його знання про світ розширюються та закріплюються. Кожен день наповнений новими враженнями. Дитина проводить більше часу в своїй кімнаті, активніше цікавиться оточенням. У хлопчиків і дівчаток формуються власні дизайнерські вподобання. Перші часто хочуть бачити на стінах роботів, техніку, автомобілі, літаки, кораблі. Другим до вподоби принцеси, казкові пейзажі з замками, єдинороги та інші милі тваринки.

6-7 років

Нова захоплююча сторінка в житті дітей – вони вирушають у школу. Тепер у дитячу кімнату будуть частіше навідуватися однолітки, тому вона повинна виглядати «круто». Наприклад, стіни з казковими мотивами у хлопчика шкільного віку можуть стати причиною його висміювання.

Батькам варто враховувати побажання дитини, купуючи шпалери. Важливо знаходити компроміс між тим, що подобається різним поколінням.

Вдалим вибором є шпалери, які несуть освітню функцію. Наприклад, на них можуть бути зображені географічні карти, математичні формули, геометричні фігури. Стіну легко перетворити на маленький кабінет біології, астрономії чи інших наук. Головне, щоб все це не виглядало нудним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як підібрати фотошпалери для дитячої кімнати в залежності від віку дитини?*
27 березень, 2020, 10:31