Красива покрівля для будинку: який матеріал вибрати?*

Красива покрівля для будинку: який матеріал вибрати?*
У Європі в більшості будинків 1940-60-х років минулого століття використовується черепична або цементно-листова покрівля, хоча деякі мали дахи з гофрованої сталі. Бетонна черепиця виробляється з кінця 1930-х років. Вона мала більш простий профіль і не мала такого ж кольору, як марсельська плитка. Але володіла тією ж міцністю і могла виготовлятися дешевше. Установка і кріплення були такими ж, як і у марсельської плитки.

Глиняні і бетонні плитки взаємопов'язані. Їх укладають на обрешітку і закріплюють. Черепиця утримується на місці за рахунок зацепа за обрешітку, що знаходиться на нижньому боці кожної черепиці. Її кріплять мідним або оцинкованим сталевим дротом, який вставляється через отвір в вушко і обв'язується навколо обрешітки. Матеріали ви можете замовити тут: arsenal-center.com.ua.



Азбестоцементна покрівля

Азбестовому цементу легко надати форму, тому він ідеально підходить для використання в якості гофрованої покрівлі. Він дешевий, довговічний, простий в установці і вогнетривкий.

Гофри асбестоцементної покрівлі були ширшими і глибшими, ніж гофри металевої, але встановлюються і фіксуються таким же чином. Листи довжиною 2,4 м встановлюються над будівельним папером і дротяною сіткою, яка укладається над обрешіткою. Там, де було три шари, один кут був відрізаний, щоб нахлести сиділи рівно. Кріплення здійснювалося за допомогою оцинкованих гвинтів, закріплених через вершини гофр.

Металева шайба, закріплена над іншою шайбою з бітумного войлоку, зробила кріплення водонепроникним. Хребтові і тазостегнові ковпачки для азбестоцементу механічно закріплені в азбестоцементних блоках заводської форми з притертими швами.

Сталева покрівля



Гофрована, оцинкована покрівля з низьковуглецевої сталі має тривалу історію використання. У минулому вона більшою мірою використовується для будівництва приватних будинків. Листи встановлюють над підпокрівельним покриттям будівлі і фіксують дротяною сіткою, яка укладається над обрешіткою.

Їх укладають внапуск. Асортимент металевих покрівельних виробів збільшився з впровадженням металочерепиці і затискачів, призначених для використання при більш низьких ухилах. На складних стиках металевих покрівель, наприклад, навколо отворів труб і димоходів, оклади, як правило, мають свинцеве покриття.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: покрівля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.