Корпус для сервера — базові параметри вибору*

Корпус для сервера — базові параметри вибору*
Щоб сервер функціонував надійно та стабільно, потрібен відповідний корпус (https://e-server.com.ua/uk/serverni-korpusi). Адже саме в ньому розміщується уся апаратна начинка системи.

Розповідаємо, на які характеристики звертати увагу, щоб обрати оптимальний варіант.

Формфактор

Щоб не стикатися зі складнощами на кшталт підбору компонентів, які помістяться в корпус для сервера, радимо обирати стандартну модель. Вона має ширину 19 дюймів. В такій конструкції можна розмістити материнську плату будь-якого формату, включаючи:

• MiniATX,
• MicroATX,
• ATX,
• ExtendedATX.

А уже відповідно до плати можна підбирати інші компоненти системи.
Примітка: 19-дюймовий корпус можна розмістити в серверній шафі або ж монтажній стійці, що має таку ж ширину.

Висота та глибина

Ця характеристика впливає на те, скільки місця займе корпус в рековій стійці або телекомунікаційній шафі. Також від неї залежать габарити та кількість складових системи, які можна розмістити в корпусі. Висота моделей, як правило, варіюється від 1U до 4U.

Глибина моделі теж впливає на кількість компонентів, які можна поставити в корпус. Також треба взяти до уваги, що чим більше вільного місця має корпус 19 дюймів, тим краще охолоджується апаратна начинка.

Потужність блоку живлення


Припустимо, що в нас конфігурація на базі одного процесора, материнської плати та двох вінчестерів. Для цього достатньо блоку на 350В. Також таке рішення — економічне, бо якщо ви плануєте встановити сервер в дата-центрі, більша потужність вийде дорожче.

Щоб купити модель з оптимальним БЖ для конкретного набору компонентів, треба розрахувати потужність, яку будуть споживати всі елементи сервера.

Примітка: є моделі, які поставляються без блоку живлення. Це дає можливість підібрати оптимальний варіант пізніше.

Схема охолодження

Оскільки обладнання для сервера завжди нагрівається, треба звертати увагу на те, як організоване охолодження внутрішнього простору корпусу. Ідеально, якщо можна встановити вентилятори в передній та задній частині моделі. Так кулери на лицьовій стороні будуть перенаправляти повітря до кулерів, розташованих ззаду. Задні ж вентилятори, в свою чергу, підхватять гаряче повітря та винесуть його за межі корпусу.

Кількість місць під жорсткі диски

Серверний корпус може бути оснащено 2-10 слотами під вінчестери. Скільки треба вам, залежить від особливостей мережі. Деякі виробники випускають моделі, що підтримують функцію гарячої заміни. Це дає можливість замінити HDD, не відключаючи сервер.

Примітка від Eserver: часто можливість гарячої заміни дисків вказується в характеристиках як HotSwap.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сервер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Корпус для сервера — базові параметри вибору*
27 лютий, 2020, 12:41