Чому краще не економити на покупці фідера?*

Чому краще не економити на покупці фідера?*
Фідерне вудилище - це спінінгова конструкція, яка доповнена рухомою снастю, безінерційною котушкою і пропускними кільцями. Основна відмінність від інших виробів полягає в наявності вершинки під назвою квівертіп. Дана деталь сигналізує про клювання. Певний колір вершини придуманий не просто для візуалізації, а й для розрізнення за ступенем жорсткості.

Чому не можна купувати дешевий фідер

Будь-який професійний фідеріст скаже, що не можна економити на покупці фідерного виробу. Звичайно, інтернет-магазин для рибалки пропонує досить широкий асортимент. Від самих бюджетних варіантів в комплекті з котушками до дорогих і наворочених. Але в першому випадку ви просто викинете гроші на вітер, оскільки в ваших руках виявиться одноразове вудилище.

Фідер - це математичний апарат, який слід налаштовувати. Особливо важливо купити хороший виріб початківцям рибалкам. Та й досвідчені фідерісти не зможуть нормально порибалити з дешевим аналогом. Тому варто купувати якісну продукцію перевіреного виробника.



Особливості вибору фідера

Після вибору водойми і бажаного трофею рибалці можна приступати до вибору моделі фідера. Навіть якщо у вас необмежені фінансові можливості, не обов'язково купувати аксесуар популярного імпортного бренду. У вітчизняних компаній є хороші аналоги, продукція яких ні в чому не поступається товарам зарубіжних виробників. Отже, на що варто звернути увагу.

1. Конструкція вудилища.

Вона повинна спрощувати закид ваги на пристойну дистанцію. Бланк фідерного виробу повинен бути ідеально рівним і зручним для руки. При навантаженні бланк на вершинці формує гладку криву, без відхилень в сторони. Щоб перевірити цю характеристику, можна просто використати вантаж певної ваги, зафіксований на верхньому кільці.

2. Пропускні кільця.

Обов'язково рівне розташування, строго всередині кривої, яку формує бланк.

Фідери бувають з:

• скловолокна - важке, але міцне і стійке до пошкоджень;
• вуглепластику - найбільш легкий і потужний матеріал, але коштує дорого і при неакуратному використанні, перевищенні ваги часто ламається;
• композиту - універсальне рішення з скловолокна і карбону, розраховане на великі навантаження, стійко витримує руйнівні фактори.

3. Довжина.

Вибір варіюється в межах 2,7-4,8 м. Для початківців досить 3,2-3,9 м. Такий фідер підійде і для помірного течії, і для стоячих вод. А закид буде точним і далеким.

В ідеалі варто перейняти досвід у досвідченого фідеріста, який покаже особливості експлуатації вудилища на практиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: фідер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.