Особливості матеріалів для фасадного декору*

Особливості матеріалів для фасадного декору*
Уявіть, що ви заходите на чиєсь подвір'я. На що ви звертаєте одразу увагу? Що на вас справляє перше враження? Немає сумніву, що це гармонійний та красивий ландшафтний дизайн, а також величний фасадний декор. Саме він здатний зробити із вашого дому та подвір'я справжній витвір мистецтва. Проте, вибираючи фасадний декор у Львові, треба звертати увагу на те, що він може бути зроблений із різних матеріалів. Про них ми поговоримо у нашій статті.

Із яких матеріалів буває фасадний декор?

Якщо раніше незмінним матеріалом для виготовлення фасадного декору був гіпс, то зараз на його зміну прийшло багато інших матеріалів, кожен із яких має свої особливості.

1. Пінопласт. Набільша перевага пінопласту в тому, що він надзвичайно легкий. Якщо гіпс створює велике навантаження на стіни об'єктів, для яких його використовують, то декор із пінопласту не створює взагалі ніякого навантаження завдяки унікальній структурі. Ціна цього матеріалу не висока, тому таке оздоблення доступне для всіх. Проте пінопластовий фасадний декор має великий недолік: на нього негативно впливає надмірна волога, сонце тощо. Тому вироби із пінопласту потребують спеціальної обробки шпаклівкою і фарбою.
2. Поліуретан. Цей матеріал міцніший, ніж пінопласт. Він не втрачає свого вигляду і своєї якості внаслідок впливу несприятливих погодніх явищ. За структурою він подібний до гіпсу. За вагою фасадні елементи з поліуретану не важкі, тому їх легко встановлювати.
3. Пінополістирол. Це надзвичайно еластичний та міцний матеріал. Його вага також не велика, що є його перевагою. Вироби із пінополістиролу стійкі до негативних впливів навколишного середовища. Додатковою перевагою матеріалу є те, що він водо- та вогнестійкий. Вироби з пінополістиролу не вбирають вологи, і їх неможливо запалити. Також вони не деформуються під впливом великої спеки. Тому це один із найкращих матеріалів для фасадного декору.

Перелічені матеріали для фасадного декору мають демократичну ціну, а тому доступні для всіх охочих зробити свій дім невимовно гарним. Проте є й інші матеріали: архітектурний камінь, гіпс, бетон, фібробетон та ін. Фасадний декор із таких матеріалів міцний і надзвичайно стійкий до будь-яких впливів навколишнього середовища. Тому й ціна його значно більша. А ще декор ручної роботи із дорожчих матеріалів - це завжди неповторний витвір мистецтва, завдяки якому ваш дім буде вражати всіх гостей.

Вибирайте матеріал для фасадного декору, який вам краще підходить за його характеристиками. І нехай ваш дім дарує приємні емоції не тільки вам, а й усім навколо завдяки своїй неповторній красі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості матеріалів для фасадного декору*
03 травень, 2020, 23:49