Чому навушники – чудовий подарунок для бігуна?*

Чому навушники – чудовий подарунок для бігуна?*
Ваш друг любить бігати і ви думаєте, що подарувати йому на свято? Один з найкращих варіантів презенту – навушники від Tronsmart. Музика виявляється дуже корисною та приємною для любителів фізичної активності. Згідно опитуванню 2016 року, проведеному компанією Runner's World, 61% бігунів виходять на стадіон у навушниках регулярно. Тож ви зробите таким подарунком гарну послугу своєму другу. Чому? Ось кілька основних причин для цього.

Додаткова мотивація

Улюблений плейлист додає сил, коли треба пробігти велику відстань. Це свого роду допінг, тільки цілком легальний та безпечний для здоров’я. Дослідження показують, що правильно підібрана музика дозволяє подолати страх перед новими цілями. Мінімізуються такі негативні фактори, як напруга, втома, розгубленість. Мабуть, ви бачили фільми, в яких спортсмени під музику досягають нових цілей. Те саме працює і в реальному житті. Мелодія в навушниках блокує внутрішні сигнали, які кажуть мозку, що людина втомилася і необхідно зупинитися.

Підтримка ритму

Багато бігунів воліють займатися без музики, аби краще чути удари ногами об землю, серцебиття, дихання. Все це необхідно в першу чергу для того, аби підтримувати стабільний ритм. Однак правильно підібрана музика робить те саме, при цьому не відволікаючи бігуна та даруючи йому позитивні емоції. Дослідники пропонують прослуховувати для цього мелодії з темпом не менше 120 на хвилину (для високоінтенсивних тренувань).

«Відключення» від оточення

Пробіжку не завжди вдається влаштувати в комфортному місці. Можливо, ваш друг змушений тренуватися на стадіоні, де інші люди слухають музику з динаміків, кричать діти, сміються дорослі, гавкають собаки. Бігунові потрібно відгородитися від усього цього та зосередитися на тренуванні. Персональна мелодія чудово підходить для цього. Багато сучасних навушників мають спеціальні функції приглушення зовнішнього шуму.

Особливості вибору

При виборі гарнітури звертайте увагу на наступні фактори:

• Гучність та «чистота» музики.
• Блокування зовнішніх шумів.
• Надійна фіксація у вухах. Для спортсменів це особливо важливо, оскільки вони роблять багато різких рухів.
• Загальна зручність. Наприклад, якщо це дротові навушники, вони повинні бути еластичними та не надто довгими. Якщо бездротові – важлива тривалість автономної роботи.

Варто враховувати й естетичні вподобання спортсмена. Бігуни часто підбирають аксесуари під певний одяг та взуття. Тому важливий колір, загальний дизайн гарнітури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дизайнерські меблі для дому*
04 березень, 2020, 00:08
Чому навушники – чудовий подарунок для бігуна?*
04 березень, 2020, 00:02