Волинянин за підтримки WOG – у четвірці кращих на чемпіонаті Європи. ФОТО*

Волинянин за підтримки WOG – у четвірці кращих на чемпіонаті Європи. ФОТО*
Чемпіонат Європи з мотокросу в класі "Open" відбувся минулими вихідними в урочищі Люблинець, що на Ковельщині. Подія такого міжнародного рівня вперше проходила на Волині.

На мототреці європейського рівня свої сили і майстерність демонстрували спортсмени з 14 країн.

Приємно відзначити те, що український мотоспорт в заключному етапі змагань представляв виходець з Волині, молодий і перспективний атлет Андрій Буренко.

18-річний волинянин вже зарекомендував себе як спортсмен топ-рівня, адже за підсумками змагань посів 4-е місце у загальному заліку чемпіонату, який нараховує 58 мотоциклістів з різних країн.

Пройшовши попередні етапи чемпіонату, які відбувалися в Росії, Хорватії, Словенії, Польщі, волинянин взяв участь у заключних заїздах змагань. Андрій Буренко, якого підтримує і з яким перебувала на змаганнях вся його родина, з радістю констатував, що бути на рідній землі йому особливо приємно. Тим паче, якщо тут проходять міжнародні змагання.



«Хочеться порадувати вболівальників, друзів, близьких та спонсорів», - додав спортсмен, за плечима якого є надійна підтримка. Адже найкращому молодому мотоциклісту краю у досягненні спортивних здобутків допомагає компанія WOG, бензин MUSTANG100 якої атлет використовує для швидкісного руху свого залізного коня – нової моделі Suzuki.

Постійно заправляючись у мережах автозаправних комплексів WOG, Андрій Буренко висловив задоволення від якості нового високотехнологічного пального, що відповідає європейським стандартам.

«Заправляюся бензином MUSTANG100 від WOG, адже це єдине пальне в Україні, яке ідеально розкриває потужність двигуна, особливо це важливо у спорті», - зазначає мотоцикліст.

Варто зазначити, що слова підтримки на адресу перспективного спортсмена висловив на офіційному відкритті змагань і голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

«Я дякую вашій сім’ї, - звернувся Борис Клімчук, - Я знаю про вас багато».

Губернатор Волині запевнив родину Буренків, що підтримуватиме їх. У свою чергу Борису Клімчуку від імені 18-річного спортсмена вручили футболку збірної України з мотокросу з автографом юнака.

На змаганнях волинського атлета на мото-арені перед двома заїздами Open супроводжував батько – майстер спорту України з мотокросу Юрій Буренко.

Під гучні оплески вболівальників 17 учасників змагань рушили у 30-хвилинний заїзд. За результатами перших змагань Андрій Буренко посів 5-е місце. До слова, перше місце за результатами першого заїзду здобув латвієць Томс Макукс, друге і третє – росіяни Олександр Бугрєєв та Олександр Єфімов.

У другому заїзді волинський спортсмен зійшов з дистанції – опинившись таким чином на 16-ому місці серед учасників змагань.

Переможцем другого заїзду знову став Томс Макукс, а друге і третє місця поділили росіяни Олександр Єфімов та Олександр Курашев.

А переможцями за результатами 6 раундів європейських змагань і володарями призових кубків і медалей Європейського мотоциклетного союзу стали: Олександр Бугрєєв (1- місце), Томс Макукс (2-е місце) та Олександр Єфімов (3- місце).

Слід зауважити, що об’єм двигуна мотоциклу Андрія Буренка був найменшим у порівняні з важкими суперниками (450 кубічних сантиметрів). Однак, це не завадило спортсмену втримати 4-е місце у загальному заліку чемпіонату.

Сам спортсмен з повагою ставиться до своїх конкурентів. «Суперники дуже сильні. Один одного дуже добре знаємо. І щороку в нас іде боротьба за перемогу», - ділиться думкою волинянин.

У спортивній боротьбі молодому волинянину хочеться побажати нових здобутків. Тим паче у світлі того, що наступного року на Волині може відбутися подія не меншої міжнародної ваги – етап чемпіонату світу з мотокросу.

А волинська компанія WOG, яка стала лідером українського нафтового ринку, підтримуватиме Андрія Буренка у реалізації всіх спортивних амбіцій - досягти успіху для себе, своєї малої батьківщини та України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: WOG, спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин за підтримки WOG – у четвірці кращих на чемпіонаті Європи. ФОТО*
26 червень, 2013, 15:20