Примусове об’єднання громад: волиняни знову протестували під ОДА

Примусове об’єднання громад: волиняни знову протестували під ОДА
У Луцьку відбулася мирна акція протесту. До облдержадміністрації приїхали люди з Заборольської, Зарічанської, Княгининівської, Гуто-Боровенської громад. Люди просять змінити перспективний план формування територій громад області.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, 13 травня Уряд затвердив перспективний план формування територій громад Волинської області. Через документ вперше громади зібралися на мітинг 22 травня. За тиждень по тому у селі Забороль люди перекривали міжнародну дорогу Устилуг-Луцьк-Рівне. 2 червня протестувала проти об’єднання з Луцьком Княгининівська громада.

Сьогодні, 4 червня, до обласних урядників приїхали селяни з 4 ОТГ області. У акції взяло участь майже двісті людей, - розповів співорганізатор Юрій Хомич. Поліція нарахувала близько сотні мітингувальників, - сказав представник поліції діалогу Василь Климюк.

Студентка Дарина Шнайдер із села Забороль розповіла, що вдруге долучилася до протестів, бо проти об’єднання своєї ОТГ з обласним центром.

"Луцьку вигідна наша територія і вони цього не приховують: якщо буде маленьким, то, можливо, буде об'єднання з Рівненською областю і Рівне буде визнано обласним центром. А наша громада цікавить лише, як територія".

Співорганізатор акції Юрій Хомич каже, що злиття громад люди не хочуть, тому підготували лист до влади, у якому просять переглянути перспективний план області.

"Напевне ми будемо подавати в суд і далі будемо відстоювати свої права усіма законними методами".

Мирне зібрання тривало впродовж години. До мітингувальників вийшли представники облдержадміністрації. Листа у представників ОТГ взяв заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик.

Процедуру зміни перспективного плану запускати в Кабміні найімовірніше не будуть, - говорить консультант з юридичних питань Асоціації міст України. До оголошення виборів лишилося менше 2 місяців, бо до 25 липня ЦВК має оголосити вибори, якщо почати цей процес, то Кабмін не встигне затвердити перспективні плани. Я думаю на це не підуть, сказав Валентин Малиновський.

З приводу об'єднання громад з обласним центром в Луцьку ОТГ, раніше виконувач повноваження міського голови Григоровій Пустовіт Суспільному казав, що злиття логічне, бо мешканці прилеглих до обласного центру сіл користуються інфраструктурою міста і стали його частиною.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
отг з ментальністю болотяних куликів..
Відповісти
А чому Костик від ОДА скрізь як цап відбувайло? За децентралізацію в ОДА Щербак відповідає, чи злякалась і вср...ь?! Скрізь як якісь протести то того Костика відправляють, а де голова ОДА, профільні заступники?!
Відповісти
Останні новини
Види кавових дерев*
05 червень, 2020, 00:15
Примусове об’єднання громад: волиняни знову протестували під ОДА
04 червень, 2020, 23:30