Берестечко відзначило свій День народження. ФОТО*

Берестечко відзначило свій День народження. ФОТО*
Містечко Берестечко, що у Горохівському районі, є одним із найменших міст України, кількість населення якого ‒ 1810 людей.

Однак мешканцям міста є чим пишатися – своєю багатою історією.

У другий день Трійці, 24 червня, Берестечко відзначало свій день народження. Вперше його назва згадується як село Берестки Перемильської волості у грамоті Великого князя Литовського Казимира Ягелончика від 1-го червня 1445 року. Козацьке містечко найбільше відоме битвою під Берестечком 1651 року та іншими історичними подіями.

Фестиваль козацької пісні «Козацькому роду – нема переводу», приурочений дню міста, відбувався у Берестечку всьоме. І, як запевняють організатори, щороку стає все масштабнішим. Так, цьогоріч участь у святковому концерті взяли 20 колективів народної творчості з усієї Волинської області.

Народний депутат України Сергій Мартиняк теж долучився до організації свята, і допоміг міській владі з облаштуванням сцени у центрі міста. Помічник-консультант депутата Олександр Пиза привітав від імені нардепа мешканців Берестечка зі святом Трійці і днем міста.

«Недарма у цей великий празник ви відзначаєте день народження свого міста. Значить Бог вас оберігає. Бажаю, щоб ви всі були здорові, щасливі, щоб у ваших домівках панувала радість, щоб батьки не хворіли, а діти тішили», ‒ звернувся із вітальним словом Олександр Пиза.

Усім учасникам фестивалю козацької пісні він вручив заохочувальні подарунки від народного депутата – продуктові набори від АПГ «Пан Курчак».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Берестечко відзначило свій День народження. ФОТО*
26 червень, 2013, 18:11