Кондиціонери інверторного типу. Головні особливості та характеристики *

Кондиціонери інверторного типу. Головні особливості та характеристики *
Обираючи кондиціонер, споживач може розгубитись від широкого асортименту торгових марок та моделей. Та в основному вибір буде стосуватись власне типу кондиціонеру, а вони бувають інверторні та неінверторні (звичайні).

В цій статті фахові консультанти спеціалізованого магазину кондиціонерів Airkond діляться з зацікавленими читачами знаннями про кондиціонери інверторного типу. Ми спробуємо розібратись в питаннях, що таке інверторний кондиціонер, принципах його роботи, а також в тому, кращі вони чи гірші за звичайні охолоджувальні пристрої для кліматичного контролю приміщень.

Чим відрізняється інверторний кондиціонер від звичайного?

Основна відмінність такого приладу полягає у наявності в ньому спеціальної електронної плати, або іншими словами – інвертора. Які в цьому є переваги?

• Економія електроенергії, яка стає можливою за рахунок різної швидкості обертів компресора. Швидкість обертів регулюється автоматично. Користувачу не потрібно вимикати прилад у випадку, коли температура повітря у приміщенні досягла бажаного параметру.
Компресор самостійно знижує швидкість обертів, і, зрозуміло, поглинає меншу кількість енергоресурсу в цей момент. Коли температура повітря прогріється до позначки «некомфортної», компресор знову запрацює на збільшених обертах. Завдяки цьому, споживання електроенергії знижується на 40-60%.
• Можливість роботи на обігрів приміщення взимку. Можливо хтось заперечить і скаже, що звичайний кондиціонер також може працювати при t -5°С, але фахові монтажники Airkond наполягають – звичайні кондиціонери не варто вмикати при температурі менше нуля за Цельсієм. Інверторні кондиціонери можуть ефективно працювати при t -15°С, а деякі технологічні моделі – навіть при при t -35°С.
• Кондиціонери інверторного типу працюють значно тихіше, аніж звичайні,і це є додатковою перевагою для користувача.

Цих три основних відмінності насамперед є перевагами інвентарних кондиціонерів у порівнянні зі звичайними. Більш того, у розвинутих країнах неінверторні кондиціонери вже практично не виробляють. Наприклад, у Китаї, Японії, де існують жорсткі обмеження для населення по використанню електроносіїв, країнах Євросоюзу. Загалом доля ринку звичайних кондиціонерів зараз займає не більше 15%. Отже, мабуть, не варто купувати звичайний шумний та неекономний кондиціонер, навіть при відчутній різниці в ціні. Інвертор ний кондиціонер принесе більший економічний зиск своєму власнику у тривалій перспективі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.