На Черкащині демонтують памʼятник Леніну. ФОТО

На Черкащині демонтують памʼятник Леніну. ФОТО
Памʼятник Леніну, що стояв у центрі міста Сміла на Черкащині, демонтують.

Відповідне рішення прийняла 26 червня Смілянська міська рада, ‒ пише Gazeta.ua.

Депутати вирішили це після того, як напередодні вночі верхня частина памʼятника відпала. Місцеві прихильники компартії вважають, що монумент хтось розвалив, аби був мотив демонтувати.

Зараз у Смілі демонтують нижню частину монументу. Заступник міського голови Юрій Студенс вважає відновлення памʼятника можливим. Міська рада звернулася у міліцію, аби зʼясувати, що сталося з памʼятником уночі.

«У парку, де знаходиться памʼятник, відпочиває багато дітей. Щоб уберегти їх від зайвого травматизму, ми прийняли рішення його зняти. До зʼясування обставин нижня частина памʼятника буде знаходитись на зберіганні в парку культури. Ми написали заяву в міліцію, з цього приводу, ‒ коментує заступник міського голови Сміли. ‒ Від нього ще восени рука відпала, то одна, то інша, довелося приклеювати. Цей памʼятник був у зношеному стані, потріскався від атмосферних явищ. А сьогодні вночі він просто завалився. Тепер хочемо, щоб міліція зʼясувала, яким чином він завалився. Чи сам, чи хтось до цього приклав руку».

«Це вигідно неофашистам і владі, особливо місцевій, ‒ обурюється Віктор Раєнко, голова обласної організації Компартії. ‒ Вони нічого збудувати не можуть, тільки руйнувати. Їм він фонтанчики закриває. Наша партія категорично проти. До цього не було рішення про знесення, а тепер раптом зʼявилося. Зараз я у Смілі буду питати в хлопців, хто це їм дав команду розбирати фундамент. Коли знайдуть винного, будемо обовʼязково подавати до суду. А взагалі-то, це називається безпамʼятство. Це історична постать, яка багато зробила для незалежності та розвитку України. Аби не Велика Жовтнева соціалістична революція, про Україну ніхто і не знав би».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добре, що не привалив когось. А комуністи чому не спасають свого вождя?
Відповісти
Останні новини
На Черкащині демонтують памʼятник Леніну. ФОТО
27 червень, 2013, 18:08