На Волині – фестиваль зеленого туризму «Мальованка». ФОТО

На Волині –  фестиваль зеленого туризму «Мальованка». ФОТО
Два дні, з 28 по 29 червня, у волинському селі Дубище Рожищенського району на етнічному фестивалі зеленого туризму «Мальованка» співають, творять та розважаються під відкритим небом.

Фестиваль спрямований на розвиток зеленого туризму. Він відбувається вже вшосте та з кожним роком набирає більшого розмаху. В 2013 році організатори вирішили збільшити час проведення фестивалю до двох днів та зробили акцент на дитячій творчості.

Фестиваль відбувається біля рекреаційно-оздоровчого комплексу «Мальованка» на березі річки Стир. Гостям пропонують придбати прикраси ручної роботи, вироби народних майстрів, скуштувати частування тутешніх кухарів та насолодитися народною музикою.

Господар комплексу відпочинку «Мальованка» Віктор Прокопчук зізнається, що навіть без підтримки районної державної адміністрації все одно продовжив би традицію проведення фестивалю.

«Ми з дружиною робимо це і нам приємно. Адже те, що робиш для душі – воно завжди приємне людям», - зауважує він.

«Проведення фестивалю завжди збігалося зі святом Трійці. Потребу у проведенні фестивалю ми відчули по тому, скільки було цього року дзвінків від людей, коли на Трійцю фестивалю не відбулося», - зазначив голова оргкомітету та перший заступник голови Рожищенської РДА Тарас Войтович.

У перший день фестивалю акцент організатори вирішили зробити на дитячій творчості та розвагах саме юних гостей. Тому впродовж свята відбувався конкурс «Мальовничий первоцвіт», у якому брали участь вокалісти та ансамблі малих форм. Загалом – 25 учасників.

Діти змагалися у трьох вікових категоріях – від 7-10 років, 11-13 та 14-16 років. Серед журі – декан інституту мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Андрій Гордійчук та співачка Алла Опейда.

«Ми хочемо відродити народний спів. Нас поглинає поп-музика, рок-музика, комп’ютерна музика, а ми хочемо відродити народний спів і танець», - зазначила начальник відділу культури та туризму Рожищенської РДА Тетяна Новосад.

Фінансову підтримку у проведенні фестивалю надав благодійний фонд «Рідна Волинь», а призовий фонд для учасників фестивалю надав народний депутат Сергій Мартиняк.

«Такі справи роблять нас кращими. Люди, які вміють гарно працювати, повинні вміти гарно відпочивати. Це серйозна політика: ділитися добром і добрими справами. Людина живе доти, доки про неї пам’ятають», - зазначив помічник-консультант народного депутата Олександр Пиза.

Фестиваль – безплатний. 29 червня всі гості зможуть послухати українські, польські, білоруські народні колективи, потанцювати разом з гуртом DZIDZIO та луцькими колективами «ФлайzZzа» та Luchesk Band.

У майбутньому організатори планують створити туристичний маршрут. Адже, як зазначає Віктор Прокопчук, зелений туризм, це не лише складова народного мистецтва, а й народне господарство, створення легенд та міфів, цікавих для туристів.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де туристичні компанії? Відділ туризму міськ ради? Де ТПП України?
Відповісти
На жаль і тут "гаранта" всунули.Волиняки не падайте так низько!!!Майте гідність!!!
Відповісти
А де ж сам зелений туризм?
Відповісти
Все гарно,якби не цитата несудимиго президента і фейс незалежного прорегіонала Мартиняка. Знайте люди,хто про ВАС дбає!!!
Відповісти
ану цыц гавкать на ПАПУ!
Відповісти
Пане ПРОКОПЧУК ,ВИШИВАНКА І ЦИТАТА ЗЕКА НА СЦЕНІ-НЕСУМІСНІ.
Відповісти
Що ви критикуєте...Ви що рахуєте що в Пана Прокопчука досить грошей щоб не задіювати спонсорів, таких як Мартиняк, то ви помиляєтеся! Наоборот потрібно сказати навіть цим проригальним депутатам що хоть якось помагають проводити такий фестиваль. Їжджу на нього всі роки і завжди повертаюся додому з морем позитиву і нетерпінням наступного фестивалю!!! Дякую сім"ї Прокопчуків за такий чудовий фестиваль!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині – фестиваль зеленого туризму «Мальованка». ФОТО
29 червень, 2013, 13:41