«Ніч у Луцькому замку-2013» стартувала. ФОТО

«Ніч у Луцькому замку-2013» стартувала. ФОТО
Близько 22:00 29 червня запаленням вогню на короні Луцького замку та привітанням князя і представників влади офіційно розпочалося арт-шоу «Ніч у Луцькому замку».

За традицією стіни середньовічних мурів заполонили рицарі та прекрасні дами, ремесленники і торговці їжею і напоями, а також танцювальні і співочі колективи.

Квитки цього року коштували 120 гривень у попередньому продажі та 150 - у день фестивалю. Охочих потрапити на ніч виявилося чимало, тому при вході до замку утворився натовп.

Охорону громадського порядку забезпечують тут міліціонери, а працівники рівненської «Служби охорони М.Ж.К.» за традицією слідкують за тим, аби на захід не потрапили «зайці».

До вітального слова долучилися луцький міський голова Микола Романюк, голова Волинської облради Володимир Войтович та заступник голови волинської облдержадміністрації Сергій Ющак.

Міський голова Микола Романюк за традицією побажав лучанам та гостям гарно розважитися. Представники влади передали рицарям смолоскипи з вогнем. Далі чоловіки в обладунках підпалили вогонь у короні, який палатиме до ранку.

У замку в ніч з 29 на 30 червня можна насолодитися середньовічними танцями, музикою, виставами, постріляли з луку, викувати монетку, придбати сувенір, покуштувати вино, пиво та свіжоспечене м'ясо або ж відвідати екскурсії.

Та найголовніша подія фестивалю – виступ грузинської співачки Ніно Катамадзе та гурту Insight – заплановані ближче до світанку. Сама співачка напередодні ночі зізналася, що почувається серед луцьких мурів, немов у казці.

Нагадаємо, фестиваль відбувається вже всьоме. Учасниками цьогорічної «Ночі в Луцькому замку» стануть митці з України, Грузії, Литви, Польщі, Чехії, Білорусі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а екскурсії у підземеллі цього року будуть?
Відповісти
Було три екскурсії.
Відповісти
не рицарі, а лицарі і не ремесленники, а ремісники. Спробуйте уникати русизмів.

фоторепортаж прекрасний)
Відповісти
Останні новини
«Ніч у Луцькому замку-2013» стартувала. ФОТО
29 червень, 2013, 23:05