Суші-бар встановив витяжку на житловому будинку у Луцьку: мешканці бояться чадного газу, вібрації і пожежі

Суші-бар встановив витяжку на житловому будинку у Луцьку: мешканці бояться чадного газу, вібрації і пожежі
У Луцьку на вулиці Рівненська, 85 заклад "Katana sushi" встановив витяжну систему вентиляції на фасаді будинку і двигун від цієї системи на даху. Мешканці багатоповерхівки обурені такими діями і переконані, що адміністрація закладу не мала жодних документів і самовільно і без дозволу мешканців будинку встановила таку вентиляційну систему.

Про це Інформаційному агентству ВолиньРost повідомив Андрій Іменицький.

За словами чоловіка, весь сморід і чадний газ буде безпосередньо потрапляти у вікна мешканців.

"Вентиляція буде витягувати чадний газ з печі для приготування піци. Так званого технічного поверху у нашому будинку немає (стеля – це плита перикриття). Усі вібрації від двигуна будуть прямо передаватися на стелі мешканців. Віконце викиду вентиляції стоїть над самими вікнами мешканців. Тобто весь сморід і чадний газ буде безпосередньо потрапляти у вікна мешканців. А шум і вібрації від двигуна унеможливлювати нормальне життя мешканців. При спробах людей обуритися від власників закладу отримували леше відповіді на кшталт: звертайтесь в суд, поліцію і т.д, нам всеодно", - пише чоловік.

Андрій Іменицький зауважує, що мешканці будинку подали колективні скарги у поліцію, ЖЕК №8, державний-архітектурний будівельний контроль, управління містобудування та архітектури. Також вони написали листа виконувачу повноважень Луцького міського голови Григорію Пустовіту. Були дзвінки і в "Волиньобленерго" та Держпродспоживслужбу.

"Жодних дозволів щодо монтажу вентиляції закладу "Katana sushi" ці інстанції не надавали. Підозрюю, що у них відсутня проектна документація на дану систему вентиляції, а також паспорт. Тобто без відповідних прорахунків та проекту дана система може шкодити не лише здоров’ю мешканців та унеможливити проживання їх як таке у власних квартирах, але й призвести до пожежі (вентиляція заведена в піч для піци, де високі температури)", - резюмує чоловік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо немає ніяких дозвільних документів, тоді замкнути електропроводку в двигуні. Умільці -електрики підкажуть, як грамотно все зробити. І так кілька разів. Німа двигуна, немає проблеми. Жорстко, але ефективно. Всі організації писатимуть відписки
Відповісти
"Вдалий" старт чергової ригальні. Підозрюю, що й їхні суші готуються з "дотриманням" всіх вимог.
Але не все можна купити. Гуртуйтеся, тільки колективні звернення дадуть результат.
Відповісти
Робите шилом маленьку дірочку в трубі біля вікна і вприскуєте туди регулярно по декілька шприців якоїсь смердючої рідини, наприклад нашатирного спирту.
Відповісти
Дивні у нас люди.Як може встановити обладнання підприємець на криші вашого,вашого майна(Закон).Має бути дозвіл всіх мешканців і договір.
Відповісти
Останні новини
Суші-бар встановив витяжку на житловому будинку у Луцьку: мешканці бояться чадного газу, вібрації і пожежі
24 червень, 2020, 13:04