Тест літніх шин R16: оцінка експертів і поради щодо вибору якісних шин*

Тест літніх шин R16: оцінка експертів і поради щодо вибору якісних шин*
Будь-який автовласник знайомий з ситуацією, коли з настанням тепла виникає необхідність заміни шин на своєму авто на літні. Разом з тим, багато хто з них стикався з труднощами вибору, оскільки на ринку можна побачити пропозиції від багатьох торгівельних марок.

Тестування літніх шин моделі R16

Нещодавно цілий ряд видань та авторитетних інтернет ресурсів авто тематики проводили тестування літніх покришок. Випробування проходили літні шини r16 . Серед них слід виділити Автомобільний клуб Європи (АСЕ), Німецьке Товариство Технічного контролю (GTU), тематичне видання AutoBild та інші. Метою дослідження було з’ясування таких параметрів, як:

• Керування авто на сухій та вологій дорозі;
• Економія палива;
• Комфорт та рівень шуму;
• Гальмівний шлях та його довжина;
• Динамічні показники;
• Співвідношення ціна та якість.

На думку експертів вітчизняні автовласники насамперед звертають увагу на економічність та зносостійкість гуми.

Моделі шин, які взяли участь у тестуванні

Тести проводилися на таких моделях шин:

1. Barum Bravuris 2;
2. Bridgestone Potenza S001;
3. Continental ContiPremiumContact 2;
4. Dunlop SP Sport Maxx;
5. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2;
6. Hankook Ventus V12 evo K110;
7. Nokian Hakka Green.

Отже, серед перелічених моделей на думку експерта перше місце посіла продукція Goodyear, в якій ідеально поєднанується низький опіру коченню і високе зчеплення на мокрій поверхні. Також вони гарно себе зарекомендували і при їзді по сухій трасі. Єдиним слабким місцем у них є погане аквапланування.

Почесне друге місце

Continental заняли друге місце, дякуючи легкості управління на сухій та мокрій поверхні. Правда мінусом є те, що при різких маневрах вони втрачають зщеплення з поверхнею.
На третьому місці продукція від фінських виробників Nokian. Оптимальна температура повітря для їх експлуатації є 15-25 градусів. Вони прекрасно себе ведуть на мокрій поверхні та на розігрітому асфальті, але серед недоліків слід виділити плавність руху.



Тести шин бюджетного сегменту

Спеціалісти відомого сайту Автоцентр.ua проводили аналіз ринку літніх шин для легковиків і виявили продукцію маловідомих торгівельних марок- Dayton, Eko, Kormoran, Marangoni. Переважна більшість з них викликає недовіру серед автовласників, оскільки інформації та відгуків обмаль. Разом з тим, ціна таких покришок більш ніж прийнятна 180 – 300 грн. Тестування показало, що за своїми характеристиками продукція значно поступається конкурентам з відомим ім’ям.

Підводячи підсумки необхідно наголосити на тому, що шини мають повністю співпадати з дисками, як за діаметром, так і за іншими показниками. Встановлення некоректної покришки на колесо може призвести до зношення резини та страшних наслідків, таких як ДТП. Спеціалісти радять віддавати перевагу продукції відомих виробників високої якості та надійності. Чи варто казати, що це не найкращий варіант для економії, адже від якості шин залежить ваша безпека? В будь-якому разі вибір залишається за вами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: шини
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.