Труби Rehau: їх особливості, переваги і різновиди*

Труби Rehau: їх особливості, переваги і різновиди*
Коли людина будує новий будинок або купує квартиру, вона замислюється про якісний ремонт, встановлення всіх потрібних комунікацій. Це стосується і опалювальної системи. Вона грає важливу роль. Тут потрібно враховувати особливості приміщення і вибрати найбільш підходящий варіант труб. Адже від них залежить якість подальшої експлуатації системи. Всі можливі варіанти і моделі можна переглянути за посиланням https://modernsys.com.ua/.

Особливості труб Rehau, сфера застосування

Виробництвом труб Rehau займається концерн в Німеччині. Головною продукцією вважаються полімерні труби, які використовуються для систем теплої підлоги, опалення, водопостачання. Особливою популярністю користуються вироби для теплої підлоги, опалення. Вони виготовляються з полімерів, що витримують до +100 ° С, для пластику такий результат просто відмінний.

Труби в більшості випадків роблять із зшитого поліетилену. Даний полімер перероблений і унікальний, має поліпшені властивості. Всі знають, що стандартний вид поліетилену відомий своєю доступною ціною, міцністю, невибагливістю. Але в концерні вирішили створити модернізований полімер, щоб він став ще більш надійним, міцним. Саме з цією метою придумали зшитий поліетилен.

Його особливість в наявності спеціальної обробки, після якої матеріал отримує унікальну молекулярну структуру. Такі вироби кращі за паливною ефективністю. Вони зберігають переваги стандартного поліетилену, а також нівелюють його недоліки. Саме завдяки цьому труби можна використовувати для опалювальних систем.

Де знадобляться вироби Rehau? Майже всюди - для спорудження різних трубопроводів, водопостачання зовнішнього типу, гілок опалення (базового, теплої підлоги). Причому незалежно від придбаного виду труб всі ці завдання будуть якісно виконуватися.



Переваги труб Rehau

Компанія Rehau випускає продукцію, яка має велику кількість позитивних характеристик:

• високі показники температури. Труби легко витримують перепади температур, навіть коли мова йде про високі показники. Є моделі, межа яких в плані температури дорівнює від 95 ° С до 110 ° С;
• міцність з механічної точки зору. Вироби не будуть деформуватися під великим напором або впливом гарячої води;
• невелика вага. Вони важать зовсім небагато, тому і монтувати труби легко;
• відмінні гідравлічні характеристики. Завдяки цьому внутрішні стінки труб відрізняються гладкою поверхнею. Гідравліка не дозволяє утворюватися різним відкладенням;
• невисокі показники киснепроникності. Зовні на трубах присутній захисний шар, який зроблений з етіленвінілового спирту. Подібна плівка не дає можливості кисню проникнути всередину виробу;
• великий термін експлуатації. Труби, виготовлені компанією Rehau, будуть служити власникам будинку кілька десятиліть;
• не псуються, коли всередині вода замерзає. Вони не деформуються, їх стан залишається колишнім;
• легкий монтаж. Багато хто говорить, що створити опалення за допомогою даних труб можна навіть без допомоги фахівців;
• стійкість до великого напору. Якщо включається сильний напір води, то німецькі вироби не будуть ламатися, деформуватися;
• відмінні показники теплоізоляції. Тепло зберігається всередині труби ще деякий час після відключення. Це говорить про значну економію енергоресурсів;
• безшумна конструкція. Вироби складаються з високомолекулярного поліетилену. Він може ізолювати звук повністю, тому в результаті опалювальна система працює безшумно;
• відмінна стійкість до речовин хімічного типу. Коли на поверхню виробів потрапляють хімічні склади, вони ніяк не впливають на вироби. Їх вигляд залишається незмінним. Хімелементи не зможуть зробити дірки або потертості на поверхні труб Rehau.
• широкий вибір продукції

Які труби Rehau купити для опалення? Німецький концерн пропонує кілька найкращих варіантів.



Rautitan

Модель вважається універсальною, в тому числі використовується для опалення за допомогою радіаторів, коли потрібно встановити внутрішню мережу. Багато фахівців говорять, що за якісними характеристиками вироби перевершили стандарти в Європі. Труби досить міцні, зроблені із зшитого поліетилену, фітингів. Останні мають насувну гільзу.

Flex

Даний вид труб виготовили саме для опалення. Вони можуть застосовуватися для радіаторів, теплої підлоги. Це труба, що має цілісний вигляд. Для виробництва брали зшитий поліетилен. Стінки тут мають товщину в межах 3-8 мм. Завдяки цьому забезпечується хороша міцність і гнучкість одночасно.

На трубах є зовнішній захисний шар, що збільшує зносостійкість виробу. Він допомагає уникнути потертостей, пошкоджень, подряпин. Модель Flex може витримувати від 80 ° С під час роботи опалювальної системи. Діаметр подібних труб дорівнює 16 мм.

Pink

Даний вид труб створювали також тільки для забезпечення опалення. Моделі відомі кращими характеристиками в плані температур. Вони здатні витримати навіть +130 ° С. Діаметр виробів може бути 20 мм. Для створення подібних труб беруть молекулярно-зшитий поліетилен, який покритий спеціальним шаром для додаткового захисту. Цей матеріал гарантує виробу довговічність, надійність, міцність. Rehau Pink відрізняється на тлі всієї решти продукції рожевим кольором. Застосовується, коли потрібно монтувати теплу підлогу.

His

Такі моделі також зроблені з поліетилену, зшитого пероксидним способом. У разі придбання подібного зразка потрібно додатково придбати комплектуючі. Рекомендують придбати елементи тієї ж фірми. Вони знадобляться для кріплення деталей.

Моделі даної серії володіють різними розмірами. Стінки можуть мати товщину в межах 2,2-8 мм, а труби володіти діаметром 20-60 мм. Фахівці стверджують, що подібний зразок відрізняється відмінною зносо-, ударостійкістю, стійкістю до корозії.

Монтаж труб Rehau

Спочатку нарізається будівельний матеріал в залежності від потрібних розмірів. Пізніше готуються всі комплектуючі, які знадобляться для подальшої роботи. Конструкція складається з труб і фітингів. Фахівці рекомендують розкласти все на підлозі згідно з порядком складання. Щоб з'єднати труби і фітинги, потрібно їх зафіксувати за допомогою гільз. Вони прикріплюються наступним чином:

• насадка, яка йде на розширювач, повинна мати той же діаметр, що і труба;
• на еспандері потрібно надійно і міцно закріпити насадку, вона повинна входити до упору;
• на трубу, яка буде з'єднана з фітингом, надягають гільзу. Остання повинна бути потрібного розміру;
• потім трубу надягають на насадку, яка розміщена на розширнику, тільки з іншого боку. При зведенні рукоятки край виробу буде розширюватися;
• край труби (розширеної) з'єднують з фітингом. На останній заздалегідь встановлюється гільза;
• гільзу просувають в фітинг, використовуючи прес-зажим. Робиться це до упору. Тепер з'єднання готове.

Під час проведення монтажних робіт не можна допускати навіть самих незначних перекосів фітингів, труб. Після всіх маніпуляцій важливо перевірити з'єднання, стан трубопроводу, рівень герметичності конструкції.

За допомогою труб Rehau опалювальні системи будуть служити надійно і протягом тривалого часу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.