Втрата тепла через вікна: як з цим боротися?*

Втрата тепла через вікна: як з цим боротися?*
Вікна та двері є основними точками втрати тепла в будинку. Якщо сама конструкція є недостатньо якісною, або ж при її встановленні були допущені помилки, вам доведеться витрачати більше грошей на опалення. Вікна становлять близько 20% площі стіни. Якщо ж вони панорамні, то можуть займати майже всю стіну. На сайті https://modernsys.com.ua/ ви можете придбати високоефективні опалювальні рішення для панорамних конструкцій, які при мінімальних розмірах забезпечать комфорт в приміщенні. Однак потрібно також знати, як саме запобігти втратам тепла.

Відсоток втрат

Зазвичай на вікна припадає близько 10% від усіх втрат тепла в будинку. 2/3 цієї енергії «вивітрюється» через засклення. Тому площа вікна має значення – чи воно більше, тим активніше втрачатиметься енергія. Внутрішні скляні панелі поглинають тепло, і передають його на зовнішні панелі. Аби запобігти цьому, повинен бути присутній якісний бар’єр між панелями.

На другому місці – вихід нагрітого повітря через щілини. Це пов’язане з неякісними ущільнювачами та помилками при встановленні конструкції.

Як зменшити відсоток втрат?

Кілька ключових порад дозволять суттєво скоротити вихід енергії через вікна:

• Використовуйте якісні конструкції: без щілин, з надійними ущільнювачами, з двома чи навіть трьома скляними панелями. Кожна з них робить вікно більш енергоефективним, однак зазвичай 2-3 панелей для українського клімату цілком достатньо.
• Встановленням повинні займатися досвідчені майстри. Особливо важливо це для панорамних вікон, які потребують більшої уваги в порівнянні зі звичайними. Навіть маленькі, непомітні щілини призводять до того, що нагріте повітря буквально «видуватиметься» з кімнати. Особливо це помітно взимку, коли через мікропротяги біля вікна стає відчутно прохолодніше, ніж в інших частинах приміщення.
• Штори створюють додатковий шар теплоізоляції. Штори можна закривати вночі, коли температура повітря за вікном знижується. Завдяки цьому в кімнаті буде тепліше, а естетика не постраждає. Зі збільшенням щільності штор зростають і їхні термоізоляційні властивості.

Для створення теплової завіси ви можете використовувати підлоговий конвектор. На відміну від звичайного радіатора, він закриває підігрітим повітрям стіну по усій висоті, а не лише її частину. Сучасні опалювальні прилади не лише компактні та естетичні, а й енергоефективні. Замінивши старі вікна та радіатори на оновлені рішення, ви зробите приміщення більш комфортним і водночас скоротите витрати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вікна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.