Чому фітнес трекер може неправильно вимірювати серцевий ритм?*

Чому фітнес трекер може неправильно вимірювати серцевий ритм?*
Оптичні датчики серцевого ритму працюють з використанням джерел світла, які можуть вимірювати невеликі зміни обсягу крові в капілярному шарі трохи нижче епідермісу, коли кров проходить через область зап'ястя. Хоча ця технологія вимірювання пульсу добре відпрацьована, деякі фактори можуть призвести до спотворення вимірювань в певних обставинах. Ви можете вигідно купити тут фітнес трекери з точними показниками пульсу. Але все ж слід знати про те, які фактори впливають на вимірювання та як можна усунути ці проблеми.

Види діяльності

Певні види діяльності можуть вплинути на показники пульсу. Дії, які викликають згинання зап'ястя (наприклад, веслування, підняття важких предметів або тримання тенісної ракетки), можуть створити ефект, подібний занадто щільному носінню годинника, і обмежити кровотік. Коли це відбувається, датчику стає складно точно виміряти серцевий ритм.

Забруднення

Оптичні монітори серцевого ритму чутливі до будь-якого сміття або бруду. Хоча рекомендується промивати пристрій після кожного тренування, може знадобитися більш ретельне очищення годинника, особливо якщо ви використовуєте сонцезахисний крем, лосьйони або засоби від комах. Для очищення використовуйте теплу воду, м'який миючий засіб і м'яку тканину, щоб витерти оптичний датчик на задній панелі пристрою. Обов'язково промийте пристрій після очищення, щоб видалити залишки мила. Потім висушіть годинник, перш ніж знову надягати його. Не забувайте враховувати рекомендації виробника.

Неправильне носіння


Кілька порад для більш точного вимірювання пульсу:

• Датчик серцевого ритму повинен постійно перебувати в контакті з вашою шкірою.
• Годинники потрібно надягати щільно, але не дуже туго. Якщо годинник надітий занадто вільно, вони можуть ковзати, утворюючи проміжок між оптичним датчиком і шкірою.
• Датчик повинен прилягати лише до тильної сторони зап’ястя.

Колір шкіри і татуювання

Меланін в шкірі поглинає частину світла. Хоча виробники вдосконалюють датчики, в деяких моделях фітнес трекерів можливі спотворення показників через колір шкіри.

Татуювання також можуть вплинути на точність датчика. У деяких випадках оптичний датчик може навіть не включатися. Чорнило блокують потрапляння світла на датчик, що може ускладнити отримання точних показників частоти пульсу. Рекомендується носити трекер в зоні, вільній від татуювань. Якщо це неможливо, уточнюйте параметри вимірювання у виробника чи продавця пристрою. Деякі датчики краще пристосовані до роботи з темною шкірою, ніж інші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому фітнес трекер може неправильно вимірювати серцевий ритм?*
30 квітень, 2020, 23:42