У Луцьку виявили «лохотронщиків», ‒ ЗМІ

У Луцьку виявили «лохотронщиків», ‒ ЗМІ
Волинські ЗМІ повідомляють, що в Луцьку виявили аферистів-«лохторонщиків».


Із недавнього часу в будинках міста з ініціативи невідомих молодих людей проводяться збори мешканців. Причому проводяться вони у, здавалося б, найбільш невідповідний для працездатного населення час, коли вдома залишаються в основному пенсіонери та інваліди, - пише ТРК «Аверс».

Люди, які кажуть, що працюють на ТОВ «Мелус», приходять до лучан та запрошують їх на термінові збори в двір будинку.

Починають здалеку, описуючи жахи міської системи водопостачання, наполегливо розповідають про погану якість питної води, про очевидні наслідки для здоров’я від її вживання і подібне. Після чого розхвалюють свої чудо-системи очистки води, які кажуть: виготовляються в Харкові, та пропонують їх покупцю за 2 тисячі 950 гривень.

Згодом додають, що пенсіонери (ветерани війни, ветерани праці тощо) та сім’ї з дітьми до 16 років можуть заощадити 50% завдяки державній програмі щодо забезпечення жителів чистою водою. Щоправда, «пільгових» систем на кожен будинок лише три.

Цікаво що, якщо хтось починає ставити «лохотронщикам» детальні запитання, збори завершуються, а їх ініціатори намагаються зібрати номери квартир зацікавлених.

«Варто зауважити, що потенційних клієнтів просять показати каналізацію в їхніх оселях, де молоді люди беруться оцінювати стан труб. Тут же, не виходячи з квартир, вони викликають своїх спільників, які приходять, ставлять фільтри, і все. Літні люди опиняються перед фактом оплати. Обміркувати як слід, а тим паче порадитися будь з ким часу не дають. Мовляв, «дуже терміново» потрібно встановити, адже «пільгових» систем усім не вистачить», - пише ТРК «Аверс».

Журналісти звернулися до спеціалістів, аби ті оцінили «диво-засіб» для очистки води. На їхню думку, за всіма характеристиками, вказаними на сайті компанії, видно, що вартість системи очистки води ТМ «Мелус» завищена як мінімум утричі, а реальна ціна цього пристрою - 500–700 гривень.

Кажуть: інструкція дуже гарно написана, але половина тексту – відверта брехня.
Виявляється, горе-менеджери переконують лучан викласти значну суму грошей за звичайну трьохступеневу систему. Причому, й заміна картриджів до систем очистки не з дешевих. Так, у відомих виробників ціна картриджів – 10, 25, 40 гривень. А от у «харківських бізнесменів» – 207 гривень.

Знову-таки, бізнесмени переконують, що фільтри виготовляються відповідно до результатів санітарних досліджень Луцької СЕС, хоча жодних висновків чи аналізів води для компанії «Мелус» міська санстанція не робила.

«Всі ці збори, відсилання до державних програм, уявні пільги – не більше, ніж агресивний метод продажів, розрахований насамперед на «пільговиків».

Насправді ж це просто комерційна фірма, яка намагається нечесним способом продати свій продукт. До шахраїв їх зарахувати складно, адже за свої гроші ви все ж отримаєте товар. Інше питання – якої якості. Тому й боротися з ними складно, особливо після підписаного вами договору. Гроші ви назад вже не отримаєте», - кажуть в ТРК «Аверс».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в мене після трьох питань про кожен фільтр тітки ці злиняли взагалі з підїзду.
а сусіди зрозуміли, що то лохотрон.
Відповісти
Пытались развести моих родителей, но мама догадалась позвонить мне.)))
Відповісти
К нам тоже приходили, делали строгое лицо, времени на роздумья не дали, очень торопили, сказали надо ставить уже. Т.к. я засомневалась оставили на бумажке свой адрес: ТОВ "МЕЛУС" Системи очистки води, м.Луцьк, Електроапаратна, 3, каб. 432, тел.: (0332) 29-30-26
Відповісти
У мене мама встановила їхні фільтри. Ні з ким не порадившись...
Відповісти
Ці сволочі по всій Україні оббирають стариків!
http://forum.ck.ua/viewtopic.php?p=2948020
http://orabote.net/feedback/list/company/21111
Відповісти
да ви маєте рацію))))))
Відповісти
Вчора в нас в дворі були такі збори і я зацікавилася цим вони прийшли до мене до дому і запропонували поставити я їм сказала що зараз немає коштів а вони мене впрошували і сказали що можуть закласти свої гроші 1500 сказали що їх є мало в кількості і треба брати вже але я їм відмовила а сьогодні я вирішила поцікавитися в інтернеті дякую за вашу статтю
Відповісти
ловіть їх поки не ппізно бо вони наживаються на пенсіонерах
Відповісти
Останні новини
У Луцьку виявили «лохотронщиків», ‒ ЗМІ
02 липень, 2013, 09:25