Особливості роботи з системою BAS Малий бізнес*

Особливості роботи з системою BAS Малий бізнес*
Автоматизація малого бізнесу, зручна система обліку допомагає тримати під контролем всі процеси, вести зручний аналіз та здійснювати планування. Для допомоги у ведені бізнесу торгових, сервісних та виробничих компаній створене програмне забезпечення BAS Малий бізнес.

Переваги BAS Малий бізнес

Кожен підприємець повинен вести чіткий контроль за функціонуванням свого бізнесу. Вести облік може спеціально найнята людина, або ж сам власник, в залежності від особливостей діяльності та розміру компанії.

Покупка програмного забезпечення для малого бізнесу дозволить:

• створювати довгострокове планування діяльності компанії;
• контролювати залишок товару;
• підраховувати заробітну плату працівників;
• працювати в зручній CRM-системі;
• аналізувати проведену роботу.

Більшість операцій проводяться в автоматичному режимі, тому не варто витрачати дорогоцінний час на проведення всіх підрахунків вручну, програма зробить все сама, варто лише внести відповідні дані.

Оскільки BAS Малий бізнес самостійно не здійснює повноцінний бухгалтерський облік, є можливість налаштувати синхронізацію зі специфічними програмами, такими як "BAS Бухгалтерія" та "BAS Роздрібна торгівля".

Налаштування BAS Малий бізнес

Установити та налаштувати систему можна самостійно навіть якщо немає спеціальних знань та навичок. Виконати всі етапи правильно допоможе «помічник початку роботи»,він містить підказки стосовно того, яку інформацію слід вносити на кожному етапі налаштування.

Під час налаштування відбувається:

• реєстрація всіх підрозділів, складів та відділень підприємства;
• налаштування параметрів обліку відповідно до особливостей підприємства;
• підключення специфічних функцій відповідно до потреб;
• введення початкових даних для ведення обліку.

В процесі роботи підприємства для ефективного обліку потрібно вносити актуальну інформацію про клієнтів, постачальників, доходи, розходи, кількість матеріалів, залишків продукції на складі та інших даних відповідно до специфіки роботи. Завдяки своєчасному внесенню інформації система буде оперативно робити підрахунки та полегшить роботу над щомісячними, щоквартальними, щорічними звітами.

Програмне забезпечення BAS Малий бізнес – це зручне та вигідне рішення для постійного контролю діяльності власного підприємства. Доступна вартість та можливість працювати з ним без специфічних знань та навичок робить систему популярною серед компаній різного спрямування діяльності.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості роботи з системою BAS Малий бізнес*
02 травень, 2020, 17:11