Випускники з окупованих Криму і Донбасу зможуть вступати до вузів без ЗНО

Випускники з окупованих Криму і Донбасу зможуть вступати до вузів без ЗНО
Верховна Рада України на позачерговому засіданні 3 липня проголосувала за спрощення вступу у заклади вищої освіти випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. 

Діти з цих територій матимуть змогу вступати до вишів без складання зовнішнього незалежного оцінювання та матимуть можливість вступити до всіх навчальних закладів, а не за обмеженим окремим списком (91 навчальний заклад), як це відбувається зараз. Їм для цього потрібно буде скласти вступні іспити, - пише ТСН.

Всі охочі з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей навчатимуться в українських ЗВО безкоштовно, через державне замовлення в межах квот. Наразі така норма діє лише для випускників з анексованого Криму та Севастополя. 

Нагадаємо, в Україні через коронавірус раніше скасували обов'язкову державну підсумкову атестацію у формі ЗНО в цьому році, тож випускники шкіл можуть проходити її за власним бажанням. Звільнення від атестації має зменшити навантаження на центри тестування під час епідемії коронавірусу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можете уявити,яких потім Україна отримає спеціалістів? Хоча і з ЗНО не набагато кращі.
Відповісти
Зе-лупа, жгі дальше. По ходу, класний сценарист в тебе тепер.
Відповісти