Волинь ‒ в туристичних ТОПах України

Волинь ‒ в туристичних ТОПах України
Лише сім об'єктів, які можуть привабити туристів у Волинській області, потрапили до різних туристичних рейтингів.

Про це у Колонці автора на ВолиньPost написав Юрій Моклиця з посиланням на Туристичний портал Великої Волині.

Загалом, у 18 опрацьованих всеукраїнських рейтингах відзначились майже 20 об'єктів, розташованих на території так званої Великої Волині (охоплює Волинську, Рівненську, частини Житомирської, Львівської, Хмельницької та Тернопільської областей, а також Люблінського і Підляського воєводств в Польщі та Берестейської області в Білорусі, - ред.). Серед них - сім волинських.

Так, озеро Святізь - шосте в конкурсі «7 природних чудес України».

У конкурсі «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» перше місце посів Луцький Верхній замок.

Десяте місце в рейтингу музеїв - за скансеном у Рокинях. Музей історії сільського господарства Волині виборов почесне місце завдяки затишній атмосфері та вмінню приймати гостей українськими стравами та гостинністю.

Зруйновану у 1972 році караїмську кенасу додали до «Нині неіснуючих кенас в Україні», яка із ще кількома зруйнованими об’єктами зайняла 10 місце в категорії «Кенаси». Луцька караїмська кенаса була однією із найстаріших в Україні (в 1506 році вона вже існувала). Після другої світової війни караїми залишили Луцьк, разом із ними занепала і їх святиня.

Сайт Точка.нет поставив Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки у Луцьку в десятку «Військових об'єктів для туризму». Згаданий об’єкт названий єдиним військовим музеєм і Західній Україні.

Важливий для Волині природний об’єкт Шацькі озера відзначили у ТОП-10 місць, які варто відвідати в своєму житті, складеному сайтом Tripua.info.

У ТОП-5 Містичних підземель України (від http://iloveukraine.com.ua) потрапило підземелля під костелу Петра і Павла у Луцьку (1 місце).

Насамкінець, варто додати, що в ТОП-20 культурним міст України від Фокусу потрапив Луцьк. Обласний центр Волині у ньому - 15-ий.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.