На Волині хочуть збудувати цементний завод

На Волині хочуть збудувати цементний завод
На Волині може з'явитися завод з виробництва цементу із породи шахтних териконів.

Сьогодні, 8 липня, відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ, - інформують у Волинській ОДА.

Під час розгляду питання про стан та перспективи розвитку промислового комплексу в області, начальник управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Сергій Халецький розповів, що у квітні в області розпочали роботи по впровадженню інвестиційного проекту з виробництва цементу із породи шахтних териконів. Він зауважив, що з такою ініціативою виступило місцеве підприємство "Сонарсен" та отримало підтримку виконавчої влади.

"22 квітня нами було підписано меморандум для формалізації усіх подальших спільних дій. Це виробництво має стати успішним прикладом державно-приватного партнерства. Наразі чекаємо на узгодження Фондом держмайна України, механізму передачі породи шахтних териконів, для її подальшої переробки. Для Волині - це створення додаткових 200-300 робочих місць та збільшення податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів на суму у понад 7 млн грн на рік. Згідно договору за 3 роки має бути збудований сучасний завод, що виготовлятиме цемент різних марок - від М-500 до 1500, що буде продаватися в межах України та експортуватиметься за кордон. Загальна вартість проекту становить близько 60 мільйонів євро" , - наголосив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи вартує руйнування екологіі тих аж 200 робочих місць??
Чи ця афера взагалі того варта?!
Відповісти
Чи ця афера варта тих аж 200 робочих місць?!
Відповісти
Ага..запиздячте його на місці старого ринку..щоб ті долбойоби які раділи ще більше від радості охуїли
Відповісти