Волинські священики поговорили у Польщі про українсько-польську різанину. ФОТО

Волинські священики поговорили у Польщі про українсько-польську різанину. ФОТО
Вікарій єпархії єпископ Володимир-Волинський Матфей та луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла взяли участь у міжнародній науковій конференції «Волинська трагедія. Історія. Пам’ять. Факти. Напередодні 70-ї річниці».

Вона відбулася під патронатом президента Польщі Броніслава Коморовського в президентському палаці у Варшаві, ‒ повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Польські й українські історики, представники влади і релігійних організацій з обох країн обговорювали можливі шляхи примирення, уникнення однобічних суджень щодо протистояння між поляками та українцями в нашому краї й інших землях протягом 1943–1945 рр.

Звертаючись до присутніх, владика Матфей зокрема підкреслив: події, які відбулися 70 років тому – це традегія Польщі і України, трагедія наших братів і сестер. Тож 14 липня, згідно з рішенням Волинської ради Церков, у всіх храмах відбудуться заупокійні богослужіння по загиблих. Ми повинні прощати і просити прощення, наголосив архієрей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У загальній стрічці новин заголовок підправте трохи. Там "священики поговорили про різанину. Вона відбулася під патронатом президента Коморовського". ((
Відповісти
"Священик"- пишеться з подвоєнням- Священник.
Відповісти
Якщо відійти від польських подвійних стандартів, то поляки вчинили геноцид українців.

Геноцид українців поляками у фотографіях:
history-ukraine.livejournal.com/23516.html

Михайло Подворняк та Тарас Бульба-Боровець, яких цитують польські історики, як об'єктивних свідків тогочасних подій, писали у своїх спогадах, що нерідко польська шуц-поліція за кожне знищене польське село спалювала п'ять українських сіл та вбивала їхніх жителів. Це без врахування вбивств українців, вчинених АК, БХ та інших польських формувань.
Відповісти
Останні новини
Волинські священики поговорили у Польщі про українсько-польську різанину. ФОТО
03 липень, 2013, 13:51