Бандероль із язиком корови для Медведчука: у Луцьку активісти влаштували мітинг на захист мови

Бандероль із язиком корови для Медведчука: у Луцьку активісти влаштували мітинг на захист мови
У Луцьку активісти влаштували акцію «Тримайте язик-руки геть від мови!». Вирішили виступити проти прийняття чергового «мовного законопроекту» №2362 і передати «головному затійнику» Віктору Медведчуку символічний подарунок з Волині – язика корови у контейнері з льодом і звернення від активістів.

Влаштували акцію за на вулиці Винниченка, 14 а. Локацію активісти обрали не просто, адже, за інформацією на офіційному сайті партії «Опозиційна платформа – За життя» (далі – «ОПЗЖ», – ред.), регіональний офіс на Волині знаходиться саме тут, щоправда власник приміщення повідомив, що представників партії там ніколи й не було.



Активіст Дмитро Климук пояснив, що саме партія «ОПЗЖ» останнім часом надто активно виступає проти української мови, тому він разом із іншими небайдужими волинянами вирішили покликати на зустріч представників партії і через них передати посилку для очільника Медведчука.

«Нехай беруть язик, якщо так хочуть, а мову – не чіпають. Не так давно у Конституційному суді розглядали справу щодо скасування Закону про мову, сьогодні ж, 16 липня, Верховна Рада України прийме на розгляд закон №2363, який вноситиме зміни в закон про освіту. Зокрема, аби із 1 вересня 2020 року до 2023 року учні 5 – 11 класів мали змогу навчатися російською у школах», – каже, що це – не припустимо, аби за майже 30 років незалежності держави постійно відстоювати її суверенітет і самостійність, боротися за власну мову.



Такої ж думки і громадсько-політичний діяч області Володимир Банада.

«Не могло спасти на думку, що після усього, через що ми пройшли, будуть продовжуватися напади на мову, але я помилявся. На Московії ніколи не заспокояться щодо нашої мови і державності. Мова - це душа народу, стержень, на якому базується нація, а є нація, значить, є і держава. Найлегше сьогодні отому «вічному царьку», московському шкєту Путіну швидше опанувати Росію і добратися до золотоверхого Києва. Починає із Півдня, використовуючи геополітичну ситуацію, такий собі «собіратєль рускіх зємєль», – говорить активіст. Каже, що він у свої майже 70 та усі «рухівці» і «Чорноволівці» старшого покоління готові й надалі будь-якими способами відстоювати рідну мову.



Голова громадської організації «Розвиток мікрорайонів міста» Наталія Грушка до слова вийшла разом зі своїми дітьми, аби зачитати «Декалог української дитини». Перед тим зазначила, що зараз – саме час змін і, коли батьки її покоління бажали кращого для своїх дітей, то зараз і ці діти, що вже мають своїх нащадків, бажають і їм того ж, аби вони жили ліпше, аніж батьки.



«Хочете в побуті спілкуватися іншими мовами? Будь ласка! Але державна повинна бути одна», – резюмував Дмитро Климук.



На заході був присутній також ветеран Афганістану та АТО, доброволець 24-го батальйону «Айдар» – Петро Пащук, який переконаний, що у таких ситуація потрібно діяти радикально і рішуче, адже стояти на місці і говорити «красиві слова» – добре, але толку – мало.

«Словами до них не доходить, їх треба гнати від влади. От взяти до прикладу Верховну Раду, розмовляєш українською, то маєш право бути депутатом, ні – то іди подвір’я мети», – висловився воїн і додав: «Може й добре, що сьогодні тут нікого з «ОПЗЖ» не було, бандероль з язиком йтиме до Києва, то встигне по дорозі засмердітися спеціально для них».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ідіоти.
Партії "ОПЗЖ" в цій будівлі немає з 2017 року.

Відповісти
на офіційному сайті ОПЗЖ інша інформація))) Умнік.
Відповісти
Скоро вимремо з голоду, а ви все хернею страждаєте.
Відповісти
Якщо для вас це херня, то дійсно йдіть попрацюйте і бажано в Расєї, де таких питань немає. А людям,що вийшли, низький уклін, бо поки такі ватніки як О. та В. думають про свої холодильники, патріоти борються за краще майбутнє цілої держави.
Відповісти
Зомбовані ідіоти, націоналісти і ледарі, а патріотами там і не пахне.
Патріот - це той хто хоче щоб в його країні всім було добре, а націоналіст прагне щоб жили тільки йому подібні.

Відповісти
О блін Бандана з схрону виліз :)))
Відповісти
"...но украинская революция будет отличаться от всех прочих революций тесными мужскими связями. И я не говорю здесь о дружбе! Чтобы свергнуть с себя оккупацию москалей украинские мужчины должны познавать друг друга. Это путь к свободе, это путь к незалежности. И я верю, что однажды такой день наступит" (Степан Бандера "Украинский народ и революция" 1950 год").
Відповісти
та вас путлєр в усі дзюрки щодня "познает", обгуляє, і знову "познает". Не писав Бандера російсько і цього тексту, тупий ти троль)))
Відповісти
А потім той язик з'їсть мадам з "Розвиток Мікрорайонів Міста" з крайнього фото. Щоб добро не пропадало. Судячи з фото, це її не перша акція, і не перший язик.
Відповісти