Луцький депутат заявив про фальсифікації в міськраді

Луцький депутат заявив про фальсифікації в міськраді
Депутат Луцької міської ради Юрій Вега (ВО «Свобода») просить прокуратуру розібратися з фактами кнопкодавства у раді.

Відповідне звернення він відіслав прокурору Луцька Сергію Даніліну, - повідомили у партійній прес-службі.

Йдеться про 42 сесії ради, яка відбулася 27 червня.

Нагадаємо, депутатам довелося три рази голосувати під час обговорення протесту прокуратури на рішення виконкому щодо надання дозволу підприємцю Серватовичу на встановлення літнього майданчика біля кафе «Вогнем і мечем».

У перших двох випадках жоден з проектів рішення - підтримати або відхилити протест - не набрав необхідної кількості голосів. Зрештою, з третього разу обранці громади ухвалили: підтримати подання правоохоронців.

Як стверджує Вега, під час засідання кількість депутатів, що взяли участь в голосуванні з зазначеного питання, перевищила кількість депутатів присутніх у сесійній залі.

«Ці дії містять ознаки фальшування результатів голосування. Мало того, окремі з депутатів, котрі нібито взяли участь у голосуванні, не реєструвались в списку реєстрації, про що свідчить список письмової реєстрації депутатів. Поясненням таких фактів може слугувати те, що мало місце голосування за відсутніх депутатів, яке відбулось або внаслідок передачі окремими депутатами своїх карток колегам, або ж внаслідок видачі дублікатів карток працівниками відділу секретаріату не їх власникам», - каже депутат.

«Заявлене депутатом від ВО «Свобода» Юрієм Вегою клопотання про повторну реєстрацію депутатів у сесійній залі під час другого пленарного засідання 27 червня 2013 року дало ще одне підтвердження цих сумнівів: під час реєстрації кількість депутатів протягом лічених секунд різко коливалась від 24 до 37 осіб», - кажуть в прес-службі.

Враховуючи наведені факти й обставини Юрій Вега вимагає від прокурора Луцька:

- провести перевірку законності появи проекту рішення в ході другого пленарного засідання 27 червня;
- провести перевірку законності повернення 27 червня 2013 року до розгляду питання «Про розгляд подання прокурора м. Луцька «Про скасування рішення виконавчого комітету міської ради від 03.04.2013 № 207-6 «Про розміщення підприємцем Серватович Б.В. тимчасової споруди та умови її функціонування» в супереч затвердженому 26 червня порядку денному;
- провести перевірку законності прийняття рішень Луцькою міською радою в спосіб, непередбачений Конституцією України, чинним законодавством та регламентом Луцької міської ради шостого скликання, коли кількість голосів перевищує кількість присутніх депутатів в сесійній залі;
- провести перевірку чи не видавались працівниками секретаріату Луцької міської ради дублікати карток для голосування не їх власникам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцький депутат заявив про фальсифікації в міськраді
04 липень, 2013, 12:50